До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Польський священник під час служби заспівав разом з парафіянами "Ой у лузі червона калина"

Польща від перших днів війни в Україні продемонструвала міцну підтримку нашій країні й нашому народові. А на Великдень у Варшаві в костелі Непорочного зачаття Діви Марії в Бєлянах відбулася ще одна ініціатива, щоб привернути увагу до подій в Україні. Польський священник Войцех Дроздович під час церковної служби в католицькому храмі виконав разом з парафіянами гімн українських січових стрільців "Ой у лузі червона калина". Перед тим, як розпочати святкову великодню проповідь, священник увімкнув програвач і запропонував парафіянам заспівати разом з ним. Під час виконання Дроздович емоційно підспівував на фоні прапорів Польщі та України, енергійно пританцьовував у такт мелодії та диригував однією рукою. Цікаво, що до цієї акції священник ретельно підготувався й попередньо роздав людям аркуші з текстом української пісні.

Схоже, що в костелі прозвучав варіант пісні у виконанні Андрія Хливнюка та українських артистів. "Ой у лузі червона калина" – гімн українських січових стрільців, який лідер гурту "Бумбокс" переспівав а капела на Софійській площі в Києві під час чергування в ТрО Києва, куди він вступив на початку війни. Нині пісня звучить у різних кутках світу, а легендарний гурт Pink Floyd на її основі зробив пісню "Hey Hey Rise Up", що стала першим синглом легендарного гурту з 1994 року. Усі гроші від прослуховування та завантаження пісні спрямовують на гуманітарну допомогу Україні.

Реклама


Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.