До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Pink Floyd та Андрій Хливнюк випустили спільний трек на підтримку України

"Hey Hey Rise Up" – перший трек культового рок-гурту Pink Floyd з 1994 року. Британські рокери вирішили знов об’єднатися з важливої нагоди: вони присвятили трек Україні, а всі кошти підуть на гуманітарну допомогу країні. Трек містить вокал лідера гурту "Бумбокс" Андрія Хливнюка, який співає українську народну пісню "Ой у лузі червона калина". Всього за кілька годин відео набрало понад мільйон переглядів на YouTube.

Нагадаємо, на початку війни Андрій Хливнюк, що вступив до лав ТрО, а згодом приєднався до спецпідрозділу Національної поліції, опублікував в інстаграмі зворушливе відео. На ньому Хливнюк стоїть у центрі Києва, біля Софійського собору, та співає "Ой, у лузі червона калина" – протестну народну пісню. Назву треку Pink Floyd взято з останнього рядка пісні, який перекладається як "Гей, гей, вставай і радій".

Реклама

Побачивши це відео, лідер рок-гурту Девід Гілмор зателефонував Хливнюку та запропонував створити разом трек. Гілмор зізнається, що виконання Хливнюка дуже вразило його – і надихнуло написати власну пісню. Гілмор, який має українську невістку й онуків, каже: "Ми, як і багато інших, відчували лютість і розчарування від цього підлого акту проти незалежної, мирної демократичної країни, в яку вдирається та вбиває її народ одна з найбільших світових держав. Цією піснею ми хочемо зібрати кошти й підтримати моральний дух. Ми хочемо продемонструвати нашу підтримку Україні й у такий спосіб показати, що більшість світу вважає абсолютно неприйнятним вторгнення супердержави в незалежну демократичну країну, якою стала Україна".

В ілюстрації до треку зображено національну квітку України – соняшник, що його намалював кубинський художник Йосан Леона.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.