До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Гурт "Океан Ельзи" запустив великий збір на 30 швидких для фронту

Гурт "Океан Ельзи" запустив великий збір на 30 швидких для фронту під час міжнародного туру

Святослав Вакарчук під час виступу гурту
Святослав Вакарчук під час виступу гурту "Океан Ельзи"

Реклама

Благодійний фонд української IT-компанії SoftServe "Відкриті очі" та гурт "Океан Ельзи" оголосили про спільний благодійний проєкт Drive for Life: Okean Elzy Edition. Його мета — закупити, обладнати та передати 30 машин швидкої допомоги на лінію фронту.

Восени гурт розпочинає наступну частину благодійного туру Help for Ukraine вже в межах відзначення 30-річчя "Океану". Гурт відвідає країни Європи, Північної Америки та Великобританії. Частину коштів з продажу квитків та всі кошти з продажу благодійного мерчу й аукціонів гурт перерахує до фонду "Відкриті очі" на закупівлю автомобілів швидкої допомоги та обладнання до них. А також закликає приєднатись донейтом усіх, хто продовжує підтримувати українських захисників, зокрема бойових медиків.

"За останні два з половиною роки музикою ми зібрали та передали допомоги на понад 250 млн грн, — каже Святослав Вакарчук, лідер гурту "Океан Ельзи". — Якщо попередній тур Північною Америкою дав нам можливість передати в бригади ЗСУ та НГУ 100 дронів Mavic 3, то цього разу ми в партнерстві з фондом SoftServe запускаємо великий проєкт зі збору коштів на 30 укомплектованих авто швидкої допомоги на лінію фронту. Я часто буваю там, спілкуюсь, зокрема, з медиками. Ті історії неймовірної самопожертви, порятунку, інколи втрат і невдач, проймають до глибини душі. Їм потрібна наша допомога щодня. Тож цього разу ми зосередимося на закупівлі швидких, аби рятувати життя наших захисників".

Згідно з даними Міністерства охорони здоров’я, тільки за офіційними підрахунками росія за час повномасштабної війни пошкодила 1 642 медичні установи, ще 214 — повністю зруйнувала. Крім того, понад 570 карет швидкої допомоги були пошкоджені, знищені або захоплені.

"Закликаємо тих, хто за кордоном, долучитись до нас у турі в Європі, США, Канаді та в Лондоні. А якщо ви хотіли б привітати нас з 30-річчям, то кращого подарунку за донат на цей проєкт просто не існує", — підсумовує Вакарчук.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.