До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Джамала та Pianoбой переспівали гіти Назарія Яремчука

Джамала та Pianoбой представили свої версії пісень зірки української естради Назарія Яремчука — "Два перстені" 1973 року та "Усміхнися мені" 1990 року. Ці композиції увійшли до альбому "Re: Yaremchuk", що представляє сучасний погляд на музичний доробок Назарія Яремчука та був ініційований його донькою Марією Яремчук. Загалом до майбутнього альбому, повноцінний реліз якого відбудеться у найближчі тижні, увійшли 11 треків.

Кадр з фільму "Незрівнянний світ краси"

За словами Марії Яремчук, основна мета альбому — актуалізація творчості Яремчука для молодого покоління. "Поява цих пісень в плейлистах — можливість привернути увагу до цілого пласту нашої культури, який сформував фундамент поп-музики усієї країни", — говорить артистка. Так, для альбому "Re: Yaremchuk" Джамала виконала пісню "Усміхнися мені", яка є частиною альбому "Чумацький шлях" 1990 року.

Реклама

"Ви тільки послухайте текст: "Усміхнися мені незрадливо отак волошково", "І на крилах надій нас до себе здійме висота". Я в захваті від лірики, від музики, тому й обрала цю пісню, — розповідає Джамала. — Хочеться, щоб люди, які не знають, хто такий Назарій Яремчук, почули. Хай для них вона звучатиме як супернова композиція. Маємо знати свою історію".

Ще одним переспівом, що увійшов до альбому, став сингл "Два перстені" у виконанні Pianoboy. Цю пісню в 1973 році написав Володимир Івасюк. ""Перстені" — одна з найкрасивіших українських пісень і музично і лірично, — розповів лідер гурту Дмитро Шуров. — Її автор Володимир Івасюк і виконавець Назарій Яремчук вклали так багато душі й таланту, щоб вона стала справжньою класикою. Мені хотілося зробити свою версію ще романтичнішою і теплішою за оригінал. Щоб підкреслити "аналоговість" пісні, я долучив до запису 10 "живих" музикантів, які грали одночасно в студії наживо, як це робили колись".

Цей альбом також анонсує вихід документальної біографічної стрічки "Яремчук: Незрівнянний світ краси", яка присвячена Назарія Яремчуку. В українському прокаті фільм про першу зірку української естради можна подивитися вже з 8 серпня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.