До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Диригент Кирило Карабиць отримав орден від короля Британії за популяризацію української музики

Українського диригента Кирила Карабиця нагородили орденом від короля Британії. Як повідомляє Борнмутський симфонічний оркестр, головним диригентом якого є Кирило, українця відзначили за популяризацію симфонічних творів з України та Східної Європи у Великобританії.

Кирило Карабиць

Останні 15 років Кирило Карабиць, син видатного композитора Івана Карабиця, є головним диригентом Борнмутського симфонічного оркестру. Світова преса відзначає, що Карабиць має чітку місію — ділитися симфонічними скарбами рідної України. Зокрема, завдяки йому в Британії прозвучали твори Бориса Лятошинського, Миколи Лисенка, Валентина Сильвестрова, Мирослава Скорика та інших українських авторів. Кирило також є ініціатором проєкту "Голоси зі Сходу", який охоплює твори з Вірменії, Азербайджану, Грузії, Македонії, Польщі, Туркменістану та України. У 2021 році The Times оголосила, що: "любителі музики у графстві Дорсет зараз, можливо, є найбільш обізнаними в західному світі про симфонічні твори Східної Європи та Центральної Азії завдяки роботі Карабиця".

Реклама

Нагадаємо, що Кирило Карабиць народився в Києві у родині видатного композитора родом з Донеччини Івана Карабиця. Закінчив Віденську академію музики, 1995 року дебютував у Києві з Національним ансамблем солістів "Київська Камерата". З 2007 року українець є головним диригентом симфонічного оркестру в Борнмуті, а також співпрацює з оркестрами у всьому світі. У грудні 2020 року Кирило Карабиць керував прем’єрою віднайдених симфоній Максима Березовського у виконанні Національного камерного ансамблю "Київські солісти" у Києві в Андріївський церкві.

Фото Conrad Cwik

Разом з тим під час повномасштабної війни Кирило Карабиць зазнав критики з боку української академічної спільноти за те, що продовжує виконувати за кордоном музику російських композиторів — зокрема Чайковського та Рахманінова.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.