До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як правило двох стін може врятувати життя під час обстрілу

4 березня українські соціальні мережі облетіли моторошні кадри, на яких мешканка Чернігова Юлія Матвієнко розповіла, як її будинок знесло хвилею від удару авіаційної бомби. Вона з трьома дітьми дивом залишилася живою. Однією з причин Юлія називає правило двох стін, яким вони скористалися, щоб хоч якось убезпечити себе в будинку.

"Хочу звернутися до тих, хто не має змоги піти з дому в притулок чи бомбосховище – мене з дітьми врятувало ПРАВИЛО ДВОХ СТІН!!! Якби ми були в іншій кімнаті, то був би сумний результат. На фото коридор, сфотографований з кімнати. Двері винесло, підлогу й стіни. Ми були правіше (на фото не видно), і тільки це нас врятувало. І диво! Бережіть себе. Якщо обстріл застав у будинку – треба триматися якомога далі від вікон, найкраще в коридорі, у місці стикування з несною стіною. Під час обстрілу бажано перебувати під ковдрою або покривалом. Краще ховатися в бомбосховищах, а правило двох стін – це на випадок, якщо вас застало зненацька", – наголошує Юлія Матвієнко.

Реклама

Докладніше про правило двох стін можна прочитати на сторінці @bezdomnie.ua: "Якщо у вашому місті, селищі чи селі немає справжнього укриття, бомбосховища або метро, то вам варто застосовувати правило ДВОХ СТІН, і нізащо не лізти в підвали та інші непристосовані для укриттів місця".

Допомогти Юлії Матвієнко та її родині можна, перерахувавши гроші на такий рахунок: 4149 4993 7043 3763.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.