До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як підтримати Україну за допомогою патріотичної символіки

Триває 48-й день війни в Україні. За цей час український народ продемонстрував безпрецедентну єдність. Бренди всіма зусиллями допомагають нашій армії наблизитися до перемоги: шиють спеціальний одяг і взуття для військових, перепрофільовують свої виробництва, створюють патріотичні капсульні колекції, виробляють віртуальні артоб’єкти та збирають гроші на підтримку ЗСУ. Окрім цього, знаменитості з усього світу демонструють свою позицію щодо війни в Україні, вибираючи одяг та аксесуари в національних кольорах українського прапора або роблячи манікюр і макіяж з патріотичними елементами. Vogue.ua зібрав кілька способів, як підтримати Україну за допомогою патріотичної символіки.

Синьо-жовті кольори одягу

Коли почалася війна в Україні, в Італії тривав Тиждень моди. Відомі інфлюенсери не могли залишатися осторонь і не коментувати подій у нашій країні. Багато хто з них почав демонструвати модні образи у відтінках національного прапора України й у такий спосіб надавати підтримку українцям. Інфлюенсерка з Німеччини Леоні Ганне, бойфренд якої родом з України, одягнула синій костюм. Свій образ Леоні доповнила жовтою сумкою й туфлями. Інша інфлюенсерка з українським корінням Вікі Радер опублікувала в Instagram-акаунті фото в широких жовтих штанах і блакитній сорочці. Тим часом відомий нью-йоркський дует Young Emperors продемонстрував парний образ у кольорах прапора України: Ізабель Шапю вдяглася в жовтий костюм, а Нельсон Тіберген – у блакитний.

Реклама
Вишиванки

Вишиванка — один з найважливіших символів української культури. Вишиті сорочки й сукні — не просто елементи етнічного одягу, це ціле багатство нації, що має глибинний смисл. Вишиті орнаменти таять у собі зашифроване послання наших предків, які використовували вишиванку як оберіг від усього лихого, що може статися в людському житті, і намагалися закодувати в орнаменті щастя, долю, життя та волю. Тепер вишиванки вдягають не лише українці, а й люди, яким не байдуже те, що відбувається в нашій Батьківщині. Королева Іспанії Летиція відвідала благодійну зустріч Mutua Madrileña в традиційній українській вишиванці, порушивши королівський нейтралітет, а Мей Маск, модель і мама одного з найвідоміших підприємців у світі Ілона Маска, записала відео в Instagram у вишиванці українського бренду Yulia Magdych.

Королева Іспанії Летиція

Знайти найгарніші вишиванки можна знайти в колекціях брендів, як-от Vita Kin, Varenyky Fashion, Yulia Magdych, My Sleeping Gypsy і Etnodim. Ви можете комбінувати вишиті сорочки з джинсами й штанами, а лляні й бавовняні сукні з вишивкою поєднувати із сандалями чи босоніжками. А більше про цікаві факти з історії вишиванок можна прочитати за посиланням.

Манікюр

Якщо ви перебуваєте в порівняній безпеці, маєте змогу й бажання зробити манікюр, пропонуємо додати патріотичний дизайн. Ви можете покрити нігті у відтінках національного прапора нашої країни, зробити патріотичний френч і навіть намалювати герб України. А ті дівчата, що віддають перевагу мінімалістичному дизайну, оцінять нейтральне покриття з яскравими акцентами у вигляді мазків у синіх і жовтих відтінках на безіменних пальцях. За допомогою таких стилістичних рішень ви не тільки піднесете свій дух, а й привернете увагу до нашої країни. Дизайни для натхнення ви знайдете в нашій добірці.

Макіяж

Не тільки елементи гардероба й манікюр можуть віддзеркалювати ваш патріотичний настрій. Привернуту увагу до української символіки можна за допомогою макіяжу в синьо-жовтих відтінках. Так зробила українська легкоатлетка Ярослава Магучіх чемпіонка світу зі стрибків у висоту в приміщенні. На своєму виступі у 2022 році вона не тільки поставила рекорд у стрибках, а й продемонструвала найпатріотичніший образ. Синьо-жовтий манікюр, дві туго заплетені коси й вишукані жовті стрілки, які так і хочеться повторити. Окрім вишуканих стрілок, ви можете зробити вечірні smoky eyes у кольорах українського прапора, нанести на повіки мерехтливі тіні, наче димку, або злегка розтушувати стрілки.

Аксесуари

У нормальному довоєнному житті аксесуари завжди були важливим елементом модного образу. Саме завдяки аксесуарам можна було розставити акценти й задати настрій. Нині за допомогою аксесуарів можна сказати набагато більше, а саме підкреслити свою національну належність. Вибирайте шовкові хустки з патріотичними малюнками із колаборації Sh.Palta x Kate Morgental, якими можна доповнити як повсякденний образ, так і піти до церкви на вихідних. Важливо, що 20% від продажу буде перераховано на потреби ЗСУ. Тим часом бренд The Coat by Katya Silchenko представив кросівки з кольоровими закаблуками у відтінках прапора України, а The Kode — двоколірну сумку. Цікавий спосіб підтримати Україну пропонують Дар’я Шаповалова та Наталія Моденова, які створили платформу диджитал-одягу Dress-X. На цій платформі ви можете приміряти різні аксесуари з українською символікою онлайн та зробити круте селфі.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.