До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Києві відкривається фестиваль "Протасів Яр" пам'яті Романа Ратушного

27 травня в Києві відкривається фестиваль пам’яті Романа Ратушного — активіста, громадського діяча та військовика, розвідника 93-ї бригади "Холодний яр", який загинув 9 червня 2022 року під Ізюмом. Фестиваль відбуватиметься з травня до вересня 2023 року й охоплюватиме як мистецькі події — кінопокази, концерти та поетичні читання, так і дискусії і лекції про права людини тощо.

Роман Ратушний, ілюстрація: Vogue
Роман Ратушний, ілюстрація: Vogue

Реклама

Фестиваль стартує 27 травня у Протасовому Яру зверненням Світлани Поваляєвої — письменниці, активістки, матері героя. У перший день гостей фестивалю чекає панельна дискусія "Феномен українського волонтерства", виступ військового та адвоката Масі Найєма, онлайн-звернення президентки Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн, а також концертна програма: на фестивалі виступлять Крихітка, гурт "Тельнюк: Сестри" та співачка Мар'яна Садовська. Упродовж усіх фестивальних днів діятиме також дитяча програма.

Співорганізатори фестивалю — письменниця, мати загиблого воїна Світлана Поваляєва та журналістка, президентка українського ПЕН Мирослава Барчук. Ідея фестивалю — продовження справи Романа Ратушного, який був одним з найвідданіших українських активістів, очільником громадської організації "Захистимо Протасів Яр" та боровся, зокрема, за збереження зеленої зони у Протасовому Яру. Нагадаємо, що на честь Романа Ратушного в Києві перейменували вулицю Волгоградську, що біля Протасового Яру.

Фестиваль відбудеться на двох локаціях: галявина на Протасі та Інститут біоенергетичних культур.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.