До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Українська фотографка Юлія Кочетова — одна з переможниць World Press Photo 2024

Українська фотожурналістка Юлія Кочетова стала однією з переможниць світового конкурсу World Press Photo 2024. Міжнародне журі відзначило її мультимедійний проєкт "Війна — це особисте", в якому вона розповідає про війну через світлини, поезію, аудіозаписи та музику.

Реклама

"Я б хотіла, щоб цих фотографій ніколи не існували, — коментує свій проєкт War is Personal Юлія Кочетова. — Але війна почнеться знову і знову, і ми всі шукаємо протиотруту. Ми служимо людям у біді, людям у дії та людям на війні — біль, втрата, жах, надія і життєва перемога — надзвичайно важливо пам’ятати".

"У той час як ЗМІ інформують свою аудиторію статистикою та картами, а міжнародна увага прикута до іншого, фотографка Юлія Кочетова створила сайт, який поєднує фотожурналістику з особистим документальним стилем щоденника, щоб показати світові, як це — жити з війною як повсякденною реальністю, — коментує проєкт Кочетової журі World Press Photo 2024. — Мультидисциплінарна презентація дозволяє їй внести більше емоцій і символізму, ніж могли б передати фотографії самі по собі. Загалом проект пропонує особливий, особистий погляд на, на жаль, надто знайомі образи війни."

Юлія Кочетова (Credit: Paolo Verzone)

Юлія Кочетова — 30-річна українська фотожурналістка. Вона висвітлювала події Революції Гідності, анексію Криму та російсько-українську війну починаючи з 2014 року. Сьогодні Юлія є контриб'юторкою міжнародних медіа The Guardian. Der Spiegel, Vice News, Bloomberg. У 2023 році Юлія Кочетова отримала премію "Еммі" за "видатне безперервне висвітлення новин" у категорії "довга форма" з VICE News Tonight.

Головне фото матеріалу: kochetova.rocks/War-Is-Personal-project

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.