До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Львові поставили 109 порожніх дитячих візочків – у пам’ять загиблих на війні дітей

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну в нашій країні загинуло 109 дітей. У пам’ять цих жертв жахливої війни, що відбувається на європейському континенті у XXI сторіччі, на Площі Ринок у Львові поставили 109 порожніх дитячих візочків. Це символ загиблих у війні дітей зі всієї країни – Маріуполя, Миколаєва, Херсона, Чернігова, Києва, Ірпеня, Бучі, Гостомеля та інших міст і селищ України.

"Це символи життів тих ангеляток, які зараз, замість рішучих дій світу, захищають небо над Україною, – написав у своєму телеграм-каналі мер Львова Андрій Садовий. – Це та страшна ціна війни, яку сплачує сьогодні Україна. І ми закликаємо всіх дорослих усього світу єдиним щитом вберегти українських дітей і подарувати їм майбутнє. Фотографуйте акцію, розповідайте про злочини росії та публікуйте в соціальних мережах з гештегом #closethesky.
Захистіть українських дітей та українське небо!".

Реклама

Нагадаємо, що Захід України, зокрема й Львів, за три тижні війни став місцем безпеки для тих українців, що виїхали з-під обстрілів російських окупантів. За цей час місто гостинно прийняло до себе понад 200 тисяч українців. Близько 500 закладів освіти, культури та спорту приймають у себе тимчасово переміщених осіб. За словами мера Льва Андрія Садового, ці люди – не біженці й не переселенці, вони з українського міста приїхали в інше українське місто й потребують підтримки та відчуття безпеки.

Номер телефону волонтерського центру у Львові:

+380 322 546 079

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.