До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Києві попрощалися з активістом і військовим Романом Ратушним

Сьогодні, 18 червня, у Києві прощаються з героєм, військовиком та громадським активістом Романом Ратушним. 9 червня він загинув на полі бою під Ізюмом, на Харківщині. Роману було 24 роки. Прощання відбулося у Михайлівському соборі та на Майдані Незалежності. Романа Ратушного поховано на Байковому кладовищі в Києві.

Фото: КМДА

Роман Ратушний був учасником Євромайдану (хлопцю тоді було 16 років), згодом став активістом та очолив громадську ініціативу "Захистимо Протасів Яр". Разом з колегами Роман боровся за збереження зеленої зони у Протасовому Яру у Києві та незаконною забудівлею Протасового Яру. Батьки Романа – відомий громадський активіст Тарас Ратушний та письменниця Світлана Поваляєва.

Реклама
Фото: Стас Юрченко (facebook.com/ratushnyi.r)

Через активістську діяльність Роману неодноразово погрожували, проте він залишався вірним своїй справі. З початком повномашстабного вторгення Роман став до лав захисників України: спочатку воював добровольцем у боях під Києвом, а згодом доєднався до 93-тьої окремої механізованої бригади "Холодний Яр" як розвідник.

Незадовго до загибелі Роман написав у своїх соцмережах слова, які після його смерті стали символом цієї війни: "Чим більше росіян ми вбʼємо зараз, тим менше росіян доведеться вбивати нашим дітям..."

Фото: соцмережі

"Він був відважним, нікого не боявся, хоч і отримував погрози, і ніколи не ховався", – написав у своєму телеграм-каналі мер Києва Віталій Кличко. – Роман пішов захищати Україну від початку широкомасштабного вторгнення російських варварів. Я до останнього не вірив, що Роман загинув...Це велика втрата для столиці, для нашої держави. Бо саме такі, як Роман Ратушний, – майбутнє сильної і демократичної України…".

На честь Романа Ратушного в Києві планують назвати одну з вулиць в Солом'янському районі.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.