До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Світ має знати: Росія обстріляла Дніпровську ГЕС

В ніч на 22 березня ворог запустив по Україні понад 60 шахедів та майже 90 ракет різних типів: під ударом опинилися Харків, Дніпро, Полтавщина, Дніпропетровщина, Одещина, Вінниччина, Хмельницький та область і Франківщина. Ця атака стала наймасштабнішим нападом на енергетичну інфраструктуру з початку повномасштабного вторгнення, адже Росія вдарила двома ракетами по найбільшій ГЕС України — Дніпровській, що розташована у Запоріжжі. За даними Укргідроенерго, ворог пошкодив підкранові балки і опору, що призвело до зупинки роботи ГЕС-1 і ГЕС-2.

Реклама

"Цілі російських терористів світ бачить максимально чітко: електростанції та лінії постачання енергії, гребля ГЕС, звичайні житлові будинки, навіть тролейбус, — написав у своєму телеграм-каналі президент України Володимир Зеленський. — Росія воює проти звичайного життя людей. Мої співчуття родинам та близьким загиблих від цього терору". Під час обстрілу ДніпроГЕС ракета вдарила по тролейбусу, в якому їхали люди, — кількість постраждалих наразі невідома.

Дніпровська ГЕС — найстаріша гідроелектростанція, побудована на річці Дніпро. Її зведення розпочалося ще в 1920-ті роки, офіційно запустили ГЕС у 1939 році. За час свого існування ДніпроГЕС вже зазнавала атак: в 1941 році греблю було підірвано працівниками НКВС; за різними даними, тоді загинуло від 20 до 120 тисяч осіб.

Після обстрілу 22 березня директор Укргідроенерго Ігор Сирота повідомив: обидві станції, з яких складається ДніпроГЕС, наразі не працюють.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.