До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Революційні можливості штучного інтелекту в нових смартфонах Samsung серії Galaxy S24

Samsung представила флагманську серію GalaxyS24 з технологією на основі штучного інтелекту Galaxy AI. Редакція vogue.ua ознайомилася з новинками на презентації та ділиться враженнями від цих революційних гаджетів.

Реклама

Творити й дивувати: уся сила Galaxy AI

Будемо відверті: серія Galaxy S24 захоплює, адже ще кілька років тому складно було уявити, що смартфони дивуватимуть нас технологією на основі штучного інтелекту. Проте після знайомства з лінійкою — це Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ та Galaxy S24 — розумієш, що тепер наші можливості необмежені.

Ти можеш спілкуватися за кордоном, навіть не знаючи мови країни (у цьому допоможуть функції миттєвого перекладу Live Translate і Chat Assist); за секунду визначити, що це за сумка на фото твоєї колеги в інстаграмі (за допомогою нового способу пошуку Circle to Search with Google), систематизувати нотатки після брейншторму з командою; знімати шикарні та якісні відео навіть вночі, редагувати фотографії не гірше за професійного ретушера (завдяки новому процесору обробки зображень ProVisual Engine та набору AI-інструментів для камер) і багато іншого. Але про все по черзі.

За словами Тхе Мун Ро, президента і керівника підрозділу Mobile eXperience компанії Samsung Electronics, серія Galaxy S24 — перший крок до нової ери смартфонів зі штучним інтелектом, які перевершують звичайні гаджети.

Спілкування без бар’єрів

Уявіть, що ви за кордоном, викликали Uber, але водій телефонує, щоб уточнити, де саме ви перебуваєте, — погодьтеся, поширена ситуація. Зазвичай це викликає труднощі перекладу, якщо водій не спілкується англійською, проте зі смартфонами серії Galaxy S24 такого не буде. У девайс вбудовано функції миттєвого перекладу Live Translate і Chat Assist, які стануть в пригоді у подібних ситуаціях. Голосовий переклад працює в режимі реального часу та допомагає вам спілкуватися з водіями, менеджерами або офіціантами в ресторані чи навіть друзями — фактично це особистий перекладач. Функція підтримує 13 мов, до того ж перекладач вбудований в клавіатуру, отже ви легко зможете переписуватися іноземною мовою.

Новий спосіб пошуку — Circle to Search with Google

Серія Galaxy S24 пропонує революційний спосіб пошуку, розроблений у співпраці з компанією Google, — Circle to Search. Зазвичай, коли ми бачимо в інстаграмі фото предмета, що нас зацікавив, — чи то сумка, чи одяг, чи елемент інтер'єру, то мусимо зробити скриншот, вийти з соцмережі, відкрити пошуковики та спробувати описати предмет, аби Google нас зрозумів. Але забудьте про це: якщо ви власник смартфона із серії Galaxy S24, достатньо просто обвести об'єкт електронним пером S Pen або пальцем та почекати секунду, поки спрацює штучний інтелект, — і вуаля, ви отримуєте всю інформацію. Circle to Search буде особливо зручним у робочих або особистих поїздках (чи підготовці до них, адже побачивши у друзів гарний кадр, не треба запитувати, що на фото та де це місце), а також у щоденному житті — наприклад, у супермаркеті, коли обираєте певні продукти чи вино, адже ви за мить отримуєте всю інформацію про товар.

Помічник для щоденних задач

Хоч би скільки дискусій точилося у світі довкола штучного інтелекту, складно сперечатися з тим, що він покликаний спростити наші буденні задачі. З огляду на те, що ми побачили на презентації, Galaxy AI з цим впорається на всі 100. Так, вбудований в диктофон Transcript Assist перетворює голос на текст, а потім підбиває підсумки сказаного — за цю корисну функцію журналісти та редактори аплодують Samsung стоячи. Функція Note Assist сподобається тим, хто багато занотовує. Наприклад, якщо ви зробили нотатки під час брейншторму з командою, але поспішали та навіть самі не можете в них розібратися, не кажучи вже про те, щоб зробити розсилку колегам, то Note Assist може навести лад у ваших нотатках: структурувати, виділити головне, придумати назви для розділів — а ви за секунду поділитеся цим файлом з колегами.

А ще у смартфонах Galaxy S24 є помічник Chat Assist, вбудований у клавіатуру. Перевірити орфографію, відредагувати стиль написання в режимі реального часу, залежно від того, з ким ви спілкуєтеся, з керівником, колегою чи друзями, — для нього немає нічого неможливого.

Квадрозум, нічна зйомка та нові можливості редагування фото

Ну а тепер найцікавіше — адже хто з нас не любить знімати на смартфон? Що ж, тепер камера зі штучним інтелектом фактично перетворює нас на справжніх професіоналів. Якщо ви любите знімати музичні концерти, то система квадрозуму для фото- та відеозйомки, представлена в моделі Galaxy S24 Ultra, дозволить зробити настільки чіткі зображення, що ваші друзі будуть впевнені, що ви були в першому ряду. Ще важливо, що у Galaxy S24 Ultra ширші кути оптичного стабілізатора зображення (OIS) та система усунення тремтіння рук; а завдяки зуму та функції нічної зйомки Nightography можна знімати класні портрети навіть вночі.

Проте справді революційні зміни серія Galaxy S24 пропонує в редагуванні фотографій за допомогою штучного інтелекту. Коли ви відкриваєте галерею та гортаєте світлини, штучний інтелект сам пропонує, як краще відредагувати фото — для цього є функція Пропозицій щодо редагування, що рекомендує найдієвіші інструменти для покращення кадру. Адже часто, зробивши ніби вдале фото, ми знаходимо недоліки, переглядаючи світлину: трапляється, в кадрі залишилося відображення або треба видалити зайвий об'єкт чи тіні. Новий спосіб генеративного редагування на основі AІ робить це делікатно, натурально та майже непомітно для стороннього ока — до того ж Photo Assist може легко вирівняти зображення, якщо певний об'єкт ви зняли не зовсім рівно, заповнити фон після редагування, змінити розмір об'єкта на фотографії.

Фото з презентації серії Galaxy S24

Тестуючи камеру Galaxy S24 Ultra під час презентації, ми зробили світлину із симпатичним краєвидом з вікна, проте зрозуміли, що треба вирівняти горизонт і прибрати паркан на задньому плані, — протягом кількох секунд ми відредагували фото та отримали бажаний варіант.

Що саме входить у нову серію

До флагманської лінійки належать смартфони Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ та Galaxy S24, які вже з 7 лютого доступні як у магазинах партнерів, так і на сайті офіційного інтернет-магазину Samsung. Galaxy S24 Ultra представлений в оригінальних кольорах: титановий сірий, титановий чорний, титановий фіолетовий і титановий жовтий, а моделі Galaxy S24+ і Galaxy S24 — у відтінках онікс чорний, мармуровий сірий, кобальтовий фіолетовий і бурштиновий жовтий.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.