До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Перелік послуг, які стали безплатними для громадян України

Дедалі більше небайдужих і доброзичливих людей намагаються допомогти українцям, які страждають від російської військової агресії. Український народ підтримують волонтери з різних куточків світу, королівські сім’ ї, політики, кінозірки, відомі музиканти, а також десятки міжнародних компаній і сервісів. Чимало держав спрощує різноманітні процедури та надає всілякі послуги, які допомагають адаптуватися біженцям на новому місці. У цьому матеріалі vogue.ua зібрав та розповів про корисні сервіси й платформи, які стали безплатними для українців під час війни.

Здоров’я

Helsi запустив безоплатні консультації з лікарями для всіх українців за допомогою відеозв’язку на час війни. Консультують лікарі всіх спеціальностей як державних, так і приватних медзакладів. Усі лікарі зареєстровані в Національній системі ЕСОЗ, їхні дані та кваліфікацію підтверджено в МОЗ.

Реклама

— Застосунок VOS, в якому можна отримати психологічну допомогу, надав українцям доступ до преміумпідписки. Застосунок доступний на маркетплейсах Apple Store та Google Play.

— Календар менструацій Flo надав українкам безплатний доступ до преміумпідписки.

— Програми BetterMe Mental Health, Down Dog, ProstoіMeditopia надали безоплатний доступ до практик йоги та медитацій.

teplo.app — застосунок, в якому можна отримати безплатні консультації з психологом.

— Сервіси, де можна проконсультуватися в лікарів онлайн безплатно:

  • Doctor Online (український сервіс, який надає онлайн-зв’язок з провідними лікарями країни)
  • HaloDoctor.pl (польська онлайн-платформа медичної допомоги).
  • Viveo (естонська медична платформа)
Зв’язок

Київстар надає доступ до Домашнього Інтернету навіть для тих користувачів, які не поповнили рахунок, але швидкість інтернету може бути знижена.

Vodafone безплатно надає своїм абонентам 1000 хвилин для дзвінків по Україні й усередині мережі та 10 ГБ. Також компанія забезпечить безоплатним зв’язком та інтернетом біженців з України в Польщі. Послуга "Доступний роумінг" передбачає 400 МБ мобільного трафіку та 60 хвилин для дзвінків на телефонні номери в Україні та Польщі на 30 днів. Щоб скористатися цією послугою повторно, треба буде заплатити 100 грн.

— Користувачі Lifecell отримають 5 ГБ Інтернету і 30 хвилин дзвінків на всі українські номери. Оператор також безоплатно нарахував своїм клієнтам, які виїхали з України, 1 ГБ мобільного трафіку та 10 хвилин для дзвінків на телефонні номери в Україні. Скористатися цими послугами можуть абоненти Lifecell, які перебувають у Молдові, Румунії, Польщі, Угорщині й Словаччині впродовж наступних 30 днів. Оператор також дозволив своїм клієнтам, які перебувають в Україні, щодня безплатно спілкуватися в мережі Lifecell до 60 хвилин (ці хвилини для дзвінків доповнять до хвилин, що вже містять тарифні плани).

Skype дає змогу безплатно телефонувати на українські номери за кордоном.

— Месенджер Viber надав безплатних 60 хвилин дзвінків через сервіс Viber Out.

— Програма Zoom відкрила преміумдоступ для українців.

— Компанія Airalo надала $10 на українські акаунти для купівлі eSim.

— Європейські мобільні оператори, які пропонують спеціальні тарифи для українців: Proximus та Orange (Бельгія), Vodafone (Велика Британія), O2 (Чехія), Telecom Italia (Італія), Telefónica (Іспанія) та Vivacom (Болгарія). Польські: Plus, T-Mobile, Play, Orange.

Фінанси

— Сервіси для переказу коштів Western Union, Ria Money Transfer, TransferGo, Moneygram не беруть плату за перекази в Україну.

— Система Wise (раніше TransferWise) скасувала комісії українцям за перекази в гривнях.

— На український ринок зайшла найбільша міжнародна електронна платіжна система PayPal. Докладніше про те, як вона працює в Україні, читайте в цьому матеріалі.

— Компанія Revolut спростила для українців процес відкриття рахунку.

— Польські банки Alior Bank, Bank Pocztowy, BNP Paribas, Credit Agricole, Getin Bank, mBank, Millenium Bank, Pekao SA, PKO Bank Polski, Santander Bank підготували для українців спрощену процедуру відкриття рахунків без стягування комісій.

— Чеський банк ČSOB у разі відкриття рахунку надає допомогу в розмірі 2500 крон.

Поштові сервіси

— Компанія "Нова пошта" надає можливість безплатно надіслати чи отримати гуманітарну допомогу для військових або тих, хто постраждав під час війни.

"Укрпошта" запустила сервіс "Посилка з дому". Можна надіслати посилку з України до Румунії, Польщі, Словаччини, Молдови та Угорщини зі знижкою.

Подорожі

— Авіакомпанія WizzAir виділила для українців понад 100 000 безоплатних квитків.

— Авіакомпанія LOT дає знижку на квитки від 30 до 99%.

— Авіакомпанія Finnair надає знижку 95% за промокодом Ukraine95.

— Планувальник маршрутів Outdooractive надає безплатний доступ до сервісу.

— Сервіс BlaBlaCar ввів можливість безплатних подорожей від українського кордону.

— Електромобілі можна безоплатно зарядити в операторів Yasno, "Тока", "ЕкоФактор" в Україні. У Польщі – в оператора GreenWay.

Громадський транспорт

— Проїзд поїздами в Польщі, Німеччині, Австрії, Чехії, Словаччині, Угорщині, Франції, Бельгії, Данії для українців безоплатний.

— Bolt представив в Україні тариф за 1 грн. Це категорія Support для екстрених виїздів волонтерів у місті.

Житло

Hospitality Support — сервіс дає можливість українцям безоплатного бронювання до 5 ночей у 210 готелях-партнерах у всьому світі (включно з Marriott, Hilton).

— Сервіси пошуку житла для українців:

— Компанія CouchSurfing скасувала комісії та зняла обмеження на кількість повідомлень для українців.

Телебачення

Стримінговий сервіс OLL.TV відкрив вільний доступ до більш ніж 30 телеканалів з новинами та іншим актуальним на сьогодні контентом. Перелік відкритих каналів: Україна, Україна 24, ICTV, 1+1, 2+2, СТБ, НЛО TV, Новий канал, Інтер, Еспресо TV, Прямий, UA:Перший, UA:Культура, UA:Київ, ТРК Київ, Enter-фільм, ТЕТ, НТН, К1, К2, РАДА, 5 канал, 24 канал, Індиго TV, М1, Мега, Піксель, XSPORT, ПлюсПлюс, Zoom TV та всі регіональні канали.

Про платформи, за допомогою яких українці можуть знайти роботу, читайте в цьому матеріалі.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.