До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Олена Зеленська зустрілася з героїнями проєкту СВОЯ

Перша леді України Олена Зеленська запросила на зустріч учасниць проєкту СВОЯ, покликаного привернути увагу до мультикультурності українського суспільства. Дружина Президента та героїні обговорювали важливість позитивного висвітлення культурного різноманіття та толерантності в суспільстві.

СВОЯ — це соціальна кампанія, спрямована на підсилення позитивного висвітлення мультикультурності та толерантності в суспільстві, яке формує свою нову політичну ідентичність. Її учасницями стали 13 жінок, які розповідають про ставлення українського суспільства до міжетнічних родин та, зокрема, жінок. Серед них журналістка Севгіль Мусаєва, телеведуча Кароліна Ашіон, співачка Мішель Андраде.

Реклама

"Щоб так голосно заговорити про свою різність, але рівність, як героїні проєкту СВОЯ, потрібно мати велику сміливість, яку я дуже поважаю. Цей проєкт — про лідерство, про голос українок та важливість толерантності в суспільстві", — зазначила Олена Зеленська.

Олена Зеленська і Світлана Панаіотіді

"Для мене це була зустріч про чути і бути почутим. Про біль, дискримінацію, наше суспільство та важливість теми толерантності й різноманітності для молодої держави. Дуже важливо, що такі теми звучать і порушуються на найвищому рівні. Тільки разом ми можемо викоренити непорозуміння, прояви ксенофобії та будь-якої дискримінації на шляху до здорової нації", — наголосила головна редакторка "Української правди" Севгіль Мусаєва.

Севгіль Мусаєва

"Зустріч була неймовірно душевною, як і сама перша леді. Ми говорили про те, як виховуємо своїх дітей, як через розмови з ними починаємо усвідомлювати важливість толерантності. Я дуже рада, що я і бренд the COAT by Katya Silchenko стали партнерами такого прекрасного соціального проєкту, і вважаю досягненням нашої молодої країни можливість людей з різних країн почуватися тут, як удома", — зауважила дизайнерка Катя Сільченко.

Катя Сільченко
Кароліна Ашіон

"Я горда бути однією з дівчат, яких перша леді запросила для обговорення таких важливих і глибоких тем. Упродовж усієї зустрічі я відчувала тепло й підтримку — та Мішель, яка 11 років тому переїхала з Болівії в Україну й пережила різні ситуації, відчувала, що її розуміють і чують. Я вдячна проєкту СВОЯ та Олені Зеленській за можливість розказати свою історію і своїм прикладом допомогти іншим", — зазначила Michelle Andrade, популярна українсько-болівійська співачка.

Michelle Andrade
Алевтина Кахідзе
Лаура Марті

Нагадаємо, що першим проявом проєкту взимку стало створення настінного календаря на наступний рік. "Цей календар є унікальним явищем. Ми об’єднали представників індустрії моди та українських громадських діячок, бо віримо, що мода може і має стати джерелом цінностей, ефективним каналом комунікації ідей. Боротьба за права людини, боротьба проти будь-якої нетерпимості та дискримінації має стати модною", — Наталія Бакуліна, продюсерка проєкту. Завантажити його можна за посиланням. Далі планується випуск документального фільму про переваги та труднощі життя й реалізації жінок різного етнічного походження в Україні, публікації їхніх історій у мережі та в українських медіа.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.