До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Королівська родина Нідерландів готова прийняти українських біженців у своєму замку

Король Нідерландів Віллем-Александр разом з дружиною, королевою-консортом Максимою, заявили, що готові прийняти українських біженців в одному зі своїх замків. Маєток Slot`t Oude Loo розміщується за 50 кілометрів від Амстердама і є найбільшим палацово-парковим ансамблем у країні. У замку XV століття, який відреставрували в 1970-ті, зможуть розташуватися від 6 до 8 українських родин або від 20 до 30 осіб. Маєток був зведений як мисливський будинок. Він оточений ровом, а дістатися туди можна за допомогою мосту. Замок зможе слугувати новим будинком для громадян України з середини квітня.

Король Нідерландів Віллем-Александр і його дружина, королева-консорт Максима

Маєток Slot`t Oude Loo є пам’ятником національного значення, але королівська сім’я досі часто збирається в ньому. У 2006 році в замку півтора місяця прожив наслідний принц Японії Нарухіто та його дружина принцеса Масако. Окрім цього, у нідерландському уряді повідомили, що готові допомогти 50 тисячам біженців з України. Нині до Нідерландів прибуло близько 12 000 українських біженців, а місцева влада підготувала житло для приблизно 25 000 осіб. Найближчими тижнями планується виділити ще 25 000 місць для довгострокового проживання.

Маєток Slot`t Oude Loo

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.