До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Історія одного фото: повномасштабне вторгнення росії в Грузію

У 2008 році росія невиправдано звинуватила Грузію в "геноциді" та "агресії проти Південної Осетії". На цих підставах, 8 серпня того ж року, російська федерація розпочала повномасштабне наземне, повітряне та морське вторгнення в Грузію, називаючи це операцією з "примусу до миру".

Чоловік плаче, тримаючи тіло свого брата після бомбардування в Горі, 9 серпня 2008 рокуФото: Reuters/Gleb Garanich

Вже наступного дня весь світ облетіло фото, що якнайліпше демонструє невимовний біль грузинського народу, спричинений російською військовою агресією. Перед зруйнованим житловим будинком сидить чоловік. Він стискає тіло свого мертвого брата, який загинув після російського бомбардування 9 серпня в грузинському місті Горі, що поблизу кордону Південної Осетії. Російський військовий літак скинув бомбу на житловий будинок, унаслідок чого загинуло щонайменше 5 осіб. Бомба влучила в п’ятиповерхову будівлю, коли російські військові літаки здійснили наліт на "військові цілі" навколо міста.

Реклама

"Поруч жінка стояла на колінах і кричала над тілом іншого чоловіка, який загинув під час російського бомбардування. Закривавлена стара жінка дивилася вдалину. На узбіччі сидів чоловік, обхопивши голову руками. Ті, хто міг, кинулися втікати з міста з усім, що могли запакувати у власні машини", — йдеться в матеріалі Reuters від 9 серпня 2008 року, де вперше було опубліковано фото.

"Я не можу зрозуміти їхньої логіки,— сказав місцевий лікар Нік Кіпшидзе. – Вони все бомблять. Чому вони бомблять мирних жителів?".

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.