До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Історія кохання принцеси Діани та Доді Аль-Фаєда

31 серпня 1997 року світ облетіла трагічна новина – в автокатастрофі в центрі Парижа загинула принцеса Діана. Її автомобіль намагався втекти від переслідувань настирливих папараці, які фіксували кожен крок всенародної улюблениці. Разом з нею в автомобілі був кінопродюсер Доді Аль-Фаєд – спадкоємець багатомільярдного статку родом з Єгипту, якого називають останнім коханням принцеси. Розповідаємо їхню історію, яка обірвалася в один день.

Принцеса Діана та Доді Аль-Фаєд

Їхні стосунки насправді тривали зовсім недовго, а деякі інсайдери взагалі називали їх несерйозними з багатьох причин. Ще в лютому 1997 року, за пів року до раптової трагедії, єгипетський спадкоємець збирався одружитися з американською моделлю Келлі Фішер, і навіть подарував їй каблучку із синім сапфіром на знак заручин, дуже подібну до каблучки самої принцеси Діани. Однак згодом у поле зору відомого ловеласа потрапила принцеса Діана – найобговорюваніша жінка на планеті в той час. Вона вже встигла розлучитися з принцом Чарльзом і насолоджувалася довгоочікуваною свободою. Аль-Фаєд же вмів спілкуватися з жінками та привертати увагу, адже недарма наприкінці 1980-х йому приписували романи з Брук Шилдс, Джулією Робертс та Вайноною Райдер.

Реклама
Брук Шилдс та Доді Аль-Фаєд

Діану Спенсер він нерідко зустрічав і в універмазі Harrods, що належить його батькові, і на турнірах з поло, але познайомитися ближче з принцесою йому вдалося в Сен-Тропе, на Лазуровому узбережжі Франції. В ту подорож її величність супроводжували діти – Вільям і Гаррі. Доді Аль-Фаєд швидко порозумівся з усіма.

Доді Аль-Фаєд

Близькі до пари джерела в різних інтерв’ю розповідали, що пара встигла побувати в морському круїзі та провести кілька щасливих днів на Італійській Рив’єрі. Нічого більше, про вічне кохання та плани одружитися не йшлося.

Принцеса Діана з дітьми на яхті Доді Аль-Фаєда

Так письменниця Петронелла Ваєт розповідала, що увічнити цю історію кохання дуже хотів батько Доді Аль-Фаєда – єгипетський мільярдер Мохамед Аль-Фаєд. У своїх оповіданнях вона посилається на біографа принцеси Діани, якому та повідомила, що не збирається заміж за єгиптянина, і це фантазії його батька. Підтверджує цю версію і подруга принцеси Аннабель Голдсміт. У суді після аварії вона розповіла про один з їхніх діалогів, коли на запитання про майбутнє весілля принцеса Діана відповіла: "Шлюб мені потрібен як висип на обличчі". Після цього Голдсміт і зробила висновок про несерйозність цих стосунків, хоча вона й не заперечує, що на той час її подруга була справді щасливою і добре проводила час із новим другом.

У 2005 році в Лондоні була представлена скульптура, присвячена принцесі Діані та Доді Аль-Фаєду. Ініціатором її створення став Мохамед Аль-Фаєд.

Водночас джерела з боку Аль-Фаєда повідомляли тоді, що після смерті в його номері було знайдено каблучку із символічним гравіюванням Dis-moi Ou, що з французької перекладається "Скажи „Так"", а поряд лежав чек про купівлю від 30 серпня 1997 року...

І як саме розвивалася б далі ця історія, тепер можна лише фантазувати.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.