До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Gidna: психологічна допомога жінкам, які пережили сексуальне насилля під час війни

В Україні запустили важливу ініціативу Gidna: вона створена для жінок, які зіткнулися із сексуальним насильством російських військових або стали його свідками. У межах проєкту досвідчені психотерапевтки, які спеціалізуються саме на такій травмі, пропонують курс із 10 анонімних консультацій, що покликані повернути жінкам, які пережили насилля, психологічну стійкість.

Реклама

За даними міжнародної статистики, близько 92% зґвалтувань, скоєних від початку повномасштабної війни в Україні, все ще залишаються незареєстрованими. Загальна кількість таких злочинів може сягати десятків тисяч випадків. У межах проєкту залучені 11 психотерапевток, які пройшли спеціальне навчання у психологині Рут Дорум з Ізраїльської коаліції травми (Israel Trauma Coalition), яка спеціалізується, зокрема, на роботі з травмами сексуального насильства та ментальними наслідки війн.

Жінка, яка пережила сексуальне насильство, може анонімно звернутися на сайт проєкту, заповнити анкету та отримати курс із 10 консультацій. Проєкт ініційовано благодійним фондом Future for Ukraine.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.