До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Допомога українським біженцям: прихистки, транспорт, їжа

У той час, як російські військові продовжують підло обстрілювати мирні українські міста, тисячі людей евакуюються до безпечніших регіонів або полишають країну. За інформацію ООН, станом на 3 березня територію України залишили понад 1,2 мільйона біженців. Більшість із них немає де зупинитися у Європі й потребує допомоги. В цьому матеріалі vogue.ua зібрав сервіси, платформи та спільноти, які допомагають тимчасово переміщеним особам знайти прихисток у різних українських містах і за кордоном.

Українські біженці у Польщі, 4 березня 2022Українські біженці у Польщі, 4 березня 2022
"Прихисток"

В Україні створили спеціальний сервіс "Прихисток" для допомоги жителям з різних регіонів, які були змушені покинути свої домівки. На платформі можна як і знайти житло для себе та своїх близьких, так і допомогти співгромадянам із розміщенням. Якщо у вас є приміщення, в якому ви готові прихистити людей у скруті, — обирайте категорію "Надати житло". Якщо ви потребуєте прихистку, — обирайте функцію "Знайти житло".

Реклама

Сторінка:https://prykhystok.in.ua

Shelter for Ukraine

Для тих, хто шукає дах за кордоном, був створений спеціальний сервіс Shelter for Ukraine. З його допомогою евакуйовані українці можуть знайти тимчасове житло в різних країнах. На платформі також можна запропонувати своє житло для прихистку. Щоб скористатися сервісом, потрібно заповнити онлайн-форму на сайті. Модератори допоможуть сконтактувати з людиною, готовою допомогти, та пояснять, як відбуватиметься поселення. Для надання допомоги слід заповнити іншу онлайн-форму.

Сторінка: https://www.shelter4ua.com/ua

"Разом для України"

Платформа "Разом для України" була створена за ініціативи української громади, яка проживає за кордоном, та іноземців, які бажають допомогти українцям. Сервіс допомагає знайти житло та тимчасове місце проживання, на ньому можна знайти екстрені контакти та інформацію про центри підтримання біженців, отримати юридичну допомогу й зробити пожертву для українців, які постраждали від війни.

Сторінка:https://unitedforukraine.org/request-help

"Допомога біженцям з України"

"Допомога біженцям з України" — це база даних, за допомогою якої українські біженці зможуть знайти роботу, житло, отримати медичну, правову, психологічну допомогу.

Сторінка: натискайте на це посилання, щоб перейти до бази даних.

Сервіси в Німеччині

На вище перелічених ресурсах можна знайти інформацію про допомогу біженцям у Німеччині. Проте, виділяємо додаткові сервіси, які створені для підтримки українців у ФРН.

— Платформа з корисними посиланнями ukrainehelpberlin для тих, хто вирушив до Німеччини. На ній ви знайдете: інформацію про те, як виїхати з країни, інформацію про те, як допомогти українцям, пряме посилання для заявки на отримання допомоги та ін.
Сторінка: https://linktr.ee/ukrainehelpberlin

— На спеціальній платформі helpbus ви можете зареєструватися на безплатний трансфер з кордонів України до Німеччини.
Сторінка: https://helpbus.eu

Сервіси в Угорщині

На вище перелічених ресурсах можна знайти інформацію про допомогу біженцям в Угорщині. Проте, виділяємо додатковий сервіс, який створено для підтримки українців в цій країні.

Українці, які перетинають кордон з Угорщиною і потребують допомоги у цій країні, можуть знайти необхідну інформацію на сервісі "Угорський Гельсінський Комітет".

Сторінка:https://helsinki.hu/en/information-for-people-fleeing-from-ukraine/

Сервіси в Польщі

На вище перелічених ресурсах можна знайти інформацію про допомогу біженцям у Польщі. Проте, виділяємо додатковий сервіс, який створено для підтримки українців у цій країні.

У Facebook було створено спеціальну спільноту, де розміщують оголошення про надання прихистку, оренду квартир, кімнат, будинків у Польщі та інші форми допомоги для біженців з України.

Сторінка:https://www.facebook.com/groups/683793819641997

Сервіси в Молдові

На вище перелічених ресурсах можна знайти інформацію про допомогу біженцям у Молдові. Проте, виділяємо додаткові сервіси, які створені для підтримки українців у цій країні.

— На порталі DOPOMOGA GOV MD розміщена корисна інформація для українських біженців, які шукають прихистку в Молдові. На платформі можна знайти притулок, варіанти проживання, робочі вакансії, інформацію про їжу та ліки.

Сторінка:https://dopomoga.gov.md

— Для тих українців, хто прямує до Молдови, було створено ще один спеціальний портал. На ньому можна отримати допомогу з проживанням, транспортом, одягом, їжею тощо.

Сторінка: https://uarefugees.web.app/#/

Сервіси в Румунії

На вище перелічених ресурсах можна знайти інформацію про допомогу біженцям у Румунії. Однак, виділяємо додаткові сервіси, які створені для підтримки українців у цій країні.

— Агрегатор Refugees Romania надає інформацію про різноманітні пропозиції від волонтерів у Румунії. З його допомогою українці можуть знайти притулок, проживання, роботу, їжу, ліки тощо.

Сторінка: https://refugees.ro

— Румунські волонтери започаткували приватну ініціативу для українців, які тікають від війни до Румунії. На платформі можна попросити про допомогу з пошуком притулку, транспортом, медичною допомогою тощо.

Сторінка: натискайте на це посилання, щоб перейти на платформу.

Сервіси в Словаччині

На вище перелічених ресурсах можна знайти інформацію про допомогу біженцям у Словаччині. Проте, виділяємо додаткові сервіси, які створені для підтримки українців у цій країні.

— Платформа Kto pomôže Ukrajine охоплює різні форми допомоги громадянам України у Словаччині. З її допомогою можна знайти безоплатне, безпечне та гідне місце проживання на кілька днів або на тривалий період. Також на платформі надають психологічну, соціальну чи матеріальну підтримку.

Сторінка: https://www.helpukraine.sk/ua/helpukraine-українська/

— Ще один сервіс для людей, які їдуть з України до Словаччини. На сайті надана інформація для тих, хто планує перетинати кордон зі Словаччиною, для тих, хто вже перебуває в країні, а також надані корисні контакти, за якими можна звернутися по ту чи іншу допомогу.

Сторінка: https://www.ukraineslovakia.sk/?page_id=247&lang=uk

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.