До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Дідух, солом’яні зірки та янголи: колекція українського святкового декору

Попри повномасштабну війну, ми маємо пам’ятати, що життя триває — і створювати для себе настрій, що допоможе триматися. Справжнім святковим настроєм заряджає колекція українського декору від Hey Guide x Ukrainian Folks. Ця колекція — гарна нагода дізнатися про різдвяні традиції наших пращурів і святкувати Різдво й Новий рік в автентичній атмосфері.

Реклама

День Святого Миколая, Новий Рік та Різдво завжди вважалися головними святами року. З давніх-давен українці шанували святковий декор: наші пращури прикрашали свої оселі автентичними й особливими прикрасами, створеними власноруч. На жаль, за радянських часів ці традиції було втрачено й забуто. Упродовж кількох місяців Настя Івченко та Женя Каганович, співзасновниці гіда Києвом Hey Guide, збирали стародавні традиції декорування українських домівок. Вони звернулися до майстрів з усієї України, кожен з яких виготовляє певний різновид святкових прикрас. До нової колекції ввійшло близько 500 предметів декору.

Це дідухи, солом’яні коники, пірамідальні павуки різних розмірів, зірки та янголи, зірки-верхівки для ялинки. Окремо представлений текстиль, виготовлений зі старовинної домотканої тканини. Всі ці елементи мають давнє символічне значення в українській культурі. Наприклад, пірамідальний павук — модель всесвіту, яка, на думку наших пращурів, збирає негативну енергію. Такі павуки ширилися Україною з Галичини, де він завжди був аналогом ялинки.

Цього року предмети з колекції стануть особливо символічним подарунком, адже вони нагадують нам про надзвичайність і винятковість української культури.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.