До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Безтолкова організація: як в Україні засудили недбалість ООН

Бездіяльність та індиферентність Організації об'єднаних націй не жарт обурює суспільство. За майже п'ятсот днів повномасштабної війни в Україні ООН фактично не зробила жодних рішучих кроків, які б демонстрували ефективність роботи установи. Власне, саме тому ця організація часто перетворюється на посміховисько та постійно зазнає критики та осуду з боку загалу.

Фото: @yo.syp
Фото: @yo.syp

Реклама

Черговий казус з ООН стався 6 червня. Після того, як вранці росіяни підірвали Каховську ГЕС, на сторінці організації у Twitter зʼявився допис про "день російської мови". У цьому ж дописі читачам було запропоновано долучатися до російськомовної сторінки ООН для відстежування роботи організації. На цю публікацію відреагували в українському Міністерстві закордонних справ. "Російські командири віддають наказ підірвати Каховську греблю російською мовою. Який чудовий день в ООН для святкування російської мови! Акаунт ООН російською твітить про культурне розмаїття, ігноруючи найбільшу катастрофу в Європі за останні десятиліття, спричинену виключно Росією. Навіщо мовчати?" — написав речник МЗС Олег Ніколенко.

У соціальних мережах користувачі активно демонстрували своє обурення та критикували вчинок ООН. Вранці 7 червня український артдиректор та фотограф Йосип Гусак влаштував акцію протесту, в межах якої апгрейднув автівки ООН у Києві. Гусак наклеїв на машини організації плакати, які трансформують абревіатуру UN в англійське слово useless. "Вчора в Україні росія спричинила найбільшу техногенну катастрофу останніх десятиріч. Сотні людей залишилися без житла, всім їм потрібна допомога та евакуація, — пише Гусак у своєму дописі в Instagram. — Зараз ранок наступного дня, кілька повністю готових для поїздок по бездоріжжю позашляховиків ООН і ВООЗ стоять на одній зі стоянок Києва. Декілька білих чистих позашляховиків".

"Власне, я вже рік ходжу повз ці автівки й дивлюся, як вони припадають пилом. Вчора, коли ти не спиш ніч, встаєш з ранку, читаєш новини про Херсонщину і весь день моніториш контент, щоб знати, як допомогти постраждалим, а ввечері знову проходиш повз ці машини — це виглядає як свинство, — розповідає Гусак у коментарі Vogue Ukraine. — Сьогодні вранці, 7 червня, вони досі там стояли. Тому я написав текст на папері й приклеїв його на авто на скотч. Це не акт вандалізму, я не хочу, щоб українці сприймались вандалами. Тому я виразив свою позицію саме таким чином".

Зазначимо, що генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш на засіданні Радбезу в ніч на 7 травня заявив, що організація не має доступу до належної інформації про обставини, що призвели до руйнувань.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.