До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 оригінальних коктейлів, які варто скуштувати цієї весни

Перші теплі дні після довгої зими надихають на те, аби зібратися з близькими та друзями за містом, чи навіть на терасі вдома, та ловити сонячні промені. Здивувати гостей можна не тільки вишуканим меню, але й оригінальними коктейлями. У нашій добірці — класичні й авторські коктейлі на основі гватемальського рому, а також джину, віскі та текіли, які точно не залишать вас байдужими.

Ten O'clock Punch

Витончений та свіжий коктейль, в основі якого добре відомий поціновувачам цитрусовий джин Tanqueray No. Ten. У поєднанні із сухим вермутом, лимонним та огірковими соком і сиропом бузини дарує по-справжньому весняний, легкий, свіжий смак та пасуватиме першим квітневим пікнікам за містом.

Реклама

Інгредієнти:

  • джин Tanqueray № Ten — 50 мл;
  • сухий вермут чи херес — 15 мл;
  • лимонний сік — 15 мл;
  • сироп бузини — 15 мл;
  • огірковий сік — 15 мл;
  • содова вода.

Приготування:

1. Готуємо бокал для подачі.

2. У шейкер наливаємо всі компоненти, окрім содової, та додаємо лід.

3. Робимо шейк.

4. Переливаємо в посуд для подачі, відфільтровуємо готовий напій від льоду, використовуючи стрейнер.

5. Доливаємо поверх келиха содову.

6. Прикрашаємо гарніром.

Бокал: wine glass

Метод: shake

Гарнір: слайс свіжого огірка, кріп

Scottish Cooler

Коктейль для шанувальників віскі The Singleton 12YO — у поєднанні з яблуневим соком, сиропом кавуна та лимонним фрешем. Цей коктейль — ніби подорож до шотландських пагорбів: вільний, глибокий, зі своїм характером.

Інгредієнти:

  • віскі The Singleton 12 YO — 50 мл;
  • яблуневий сік — 30 мл;
  • сироп кавуна — 15 мл;
  • лимонний фреш — 15 мл;
  • огірковий сік — 15 мл;
  • содова вода.

Приготування:

1. Готуємо бокал для подачі.

2. У шейкер наливаємо всі компоненти, окрім содової, та додаємо лід.

3. Робимо шейк.

4. Переливаємо в посуд для подачі, відфільтровуємо готовий напій від льоду, використовуючи стрейнер.

5. Доливаємо поверх келиха содову.

6. Прикрашаємо гарніром.

Бокал: old Fashioned Glass

Метод: shake

Гарнір: слайс свіжого огірка, базилік.

Zacapa Harmony Cobbler

Витончений коктейль, основа якого — екзотичний ром Zacapa 23, доповнений червоним вермутом. Цей напій — свіжий за своїм смаком та оригінальний за концепцією, тож точно здивує ваших друзів.

Інгредієнти:

  • ром Zacapa 23 — 50 мл;
  • червоний вермут — 15 мл;
  • 15 мл сироп гібіскусу;
  • лимонний фреш — 25 мл;
  • содова вода.

Приготування:

1. Готуємо бокал для подачі.

2. У шейкер наливаємо всі компоненти, окрім содової, та додаємо лід.

3. Робимо шейк.

4. Переливаємо в посуд для подачі, відфільтровуємо готовий напій від льоду, використовуючи стрейнер.

5. Доливаємо поверх келиха содову.

6. Прикрашаємо гарніром.

Бокал: wine Glass

Метод: shake

Гарнір: свіжі ягоди, м’ята

Rosemary Paloma

Сповнена свіжості ароматна інтерпретація класичного мексиканського коктейлю Paloma, який справляє тут нове враження завдяки пряному розмарину в основі текіли Don Julio Blanco. Напій, здатний перенести нас думками далеко-далеко, у сонячну Мексику.

Інгредієнти:

  • текіла Don Julio Blanco — 50 мл;
  • сік червоного апельсина — 30 мл;
  • сироп агави — 15 мл;
  • лаймовий фреш — 15 мл;
  • содова вода, свіжий розмарин.

Приготування:

1. Готуємо бокал для подачі.

2. У шейкер додаємо всі компоненти разом із розмарином, окрім содової, та потім лід.

3. Робимо шейк.

4. Переливаємо в посуд для подачі, відфільтровуємо готовий напій від льоду, використовуючи стрейнер.

5. Доливаємо поверх келиха содову.

6. Прикрашаємо гарніром.

Бокал: highball

Метод: shake

Гарнір: свіжий розмарин, слайс грейпфрута

Avocado Margarita

Елегантний коктейль, який поєднує в собі кремову текстуру авокадо та класичний смак Маргарити. Додаткова рекомендація: коли будете подавати напій, додайте на край келиха сіль в поєднанні з тонкими скибочками авокадо чи кількома гілочками кінзи.

Коктейль Avocado Margarita точно сподобається тим, хто цінує нестандартні напої.

Інгредієнти:

  • текіла Don Julio Reposado — 50 мл;
  • сироп агави — 15 мл;
  • лаймовий фреш — 30 мл;
  • кінза, ¼ свіжого авокадо.

Приготування:

1. Готуємо бокал для подачі.

2. У шейкер додаємо всі компоненти разом із кінзою, авокадо та потім лід.

3. Робимо шейк.

4. Переливаємо в посуд для подачі, відфільтровуємо готовий напій від льоду, використовуючи стрейнер.

5. Прикрашаємо гарніром.

Бокал: old fashioned

Метод: shake

Гарнір: кінза, слайс лайма

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.