До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

15 унікальних фото принцеси Діани з військовиками

Після одруження з принцом Чарльзом 29 липня 1981 року, Діана Спенсер стала принцесою Вельською й повноправною членкинею королівської родини. Титул приніс Діані чимало нових обов'язків, зокрема, вона стала головнокомандувачкою 7 армійських полків й періодично відвідувала їхній особовий склад. Наприклад, під її патронатом перебував Королівський полк принцеси Вельської (The Princess of Wales's Royal Regiment), який нині посідає 2-е місце в порядку старшинства Британської армії. Полк було названо на честь Діани, й вона була його першою головнокомандувачкою до свого розлучення з принцом Чарльзом у 1996 році.

Принцеса Діана, 1988Принцеса Діана, 1988

Окрім того, Діана була покровителькою організації HALO Trust, яка займається знешкодженням мін і снарядів, що не розірвалися. HALO стверджує, що завдяки Діані у світі підвищилася поінформованість про протипіхотні міни. Міністр закордонних справ Великої Британії Робін Кук заявив, що діяльність Діани відіграла значну роль у підписанні Оттавської конвенції — міжнародної угоди, спрямованої на припинення використання протипіхотних мін як одного із засобів збройної боротьби. Через кілька місяців після загибелі принцеси Міжнародна кампанія із заборони протипіхотних мін отримала Нобелівську премію.

Реклама

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.