До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

22 унікальні фото Мерилін Монро з американськими військовиками

За всю історію існування Голлівуд подарував світу безліч неймовірних акторів та актрис. Деякі з них стали справжніми іконами й назавжди запам’яталися своєю вродою, витонченістю, талантом. Мерилін Монро була однією з таких виняткових зірок.

26.02.1954 — Південна Корея: Мерилін Монро під час прогулянки на одному з американських танків26.02.1954 — Південна Корея: Мерилін Монро під час прогулянки на одному з американських танків

До того, як стати голлівудською зіркою, Мерилін Монро, справжнє ім’я якої Норма Джин, працювала на фабриці під час Другої світової війни. Її робота полягала в обприскуванні літаків антипіреном, а також у складанні радіолітака OQ-2 — іншими словами, безпілотника. Це був перший у світі безпілотний літальний апарат масового виробництва.

Реклама
Мерилін Монро та 2-й лейтенант Гарднер Х. Сноу на крилі F-84 Thunderjet ВВС США обговорюють бойові дії в Кореї, 27 лютого 1954 рікМерилін Монро та 2-й лейтенант Гарднер Х. Сноу на крилі F-84 Thunderjet BBC США обговорюють бойові дії в Кореї, 27 лютого 1954 року

Знову до військових справ Мерилін Монро повернулася вже відомою акторкою. У січні 1954 року Мерилін Монро й Джо Ді Маджо одружилися в Сан-Франциско й вилетіли до Японії на медовий місяць. Коли їхній літак почав приземлятися в аеропорту Токіо 1 лютого 1954 року, до Монро звернувся генерал-майор Чарльз В. Крістенберрі, помічник начальника штабу Далекосхідного командування армії США. Він запитав зірку, чи не хотіла б вона відвідати Корею на кілька днів і розважити американські війська, які тоді дислокувалися в Сеулі.

Мерилін Монро з сертифікатом почесного члена 25-го дивізіону, 18 лютого 1954 рокуМерилін Монро із сертифікатом почесного члена 25-го дивізіону, 18 лютого 1954 року

Монро радо погодилася. Вона хотіла віддячити тим солдатам, які писали листи до Голлівудської студії й вимагали її появи в помітніших ролях. Тож поки її чоловік подорожував, вона завітала на Корейський півострів. Упродовж чотирьох днів Монро відвідувала американські військові бази та влаштувала 10 шоу для приблизно 100 000 військовослужбовців. Творча мандрівка Мерилін Монро мала приголомшливий успіх — вона неабияк піднесла бойовий дух американських солдатів за кордоном та вкотре стала народною улюбленицею.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.