До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Дев’ять з половиною: нова книга Vogue UA вже в продажу

У вересні в продаж вишла книга "9 ½ років Vogue в Україні" – видання, над яким команда працювала останні кілька місяців. На його сторінках зібрані найважливіші знімання за майже десять років нашої роботи. Книга стала своєрідним підбиттям підсумків, осмислення яких дасть змогу рухатися далі та ще активніше просувати українську спадщину, традиції та молоді таланти у світ. Сьогодні наш голос має звучати ще яскравіше й голосніше – світ дивиться на нас, і ми маємо продемонструвати йому, що таке справжня українська культура – самостійна, глибока, різноманітна та сучасна.

"Навесні 2013-го вийшов друком перший номер українського видання, і по десятьох роках ми планували низку проєктів і заходів, що мали вшанувати унікальність пройденого шляху. На жаль, повномасштабне російське вторгнення в Україну завадило втіленню святкових задумів уповні, – розповідає Пилип Власов, головний редактор видання. – У березні 2022 року ми ухвалили важке рішення – тимчасово зупинити видання друкованої версії журналу й налаштувати наші онлайн-платформи відповідно до потреб воєнного часу. Утім, ми дедалі дужче віримо, що голос Vogue UA – це гучний і творчий спосіб опору. Тож ми вирішили випустити колекційне книжкове видання – антологію під назвою "9 ½ років Vogue в Україні", – що демонструє найкраще зі створеного зусиллями команди Vogue UA за десятиліття та дарує читачам можливість відчути: ми завжди разом. Відсутні пів року в назві – це відсилання до трагічних подій війни, які тимчасово зупинили нашу діяльність, до сьогодення, вкраденого в нас так само, як у кожного українця".

Реклама

У виданні представлено культові фото з архівів, що охоплюють десятирічну історію модного сторітелінгу Vogue UA. До книги ввійшли портрети зарубіжних та українських знаменитостей, представників культурної еліти, активістів і спортсменів. Vogue UA, визнаний у всьому світі завдяки радикальній креативності й характерному голосу, знову робить культурну й естетичну заяву, попри обставини. Силу візуальної мови українського Vogue відзначає й Анна Вінтур, головна редакторка американського Vogue, яка у своїй передмові до книги пише: "Креативність письменників, фотографів, дизайнерів, моделей і решти громадян країни здолає все. Я щиро сподіваюся, що українці зможуть зробити навіть більше, — і знову процвітатимуть. Ми всі хочемо, щоб ця трагічна війна закінчилася перемогою українців, щоб якнайшвидше розпочалося відновлення".

Завдяки покупцям цієї книги Vogue UA спрямує частину прибутку від її продажу до Музею Івана Гончара, на відновлення та збереження української культурної спадщини.

Замовити книгу можна за посиланням.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.