До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Які українські фільми тепер можна подивитися на Netflix

Стримінговий сервіс Netflix придбав права на показ семи художніх українських фільмів. За інформацією FILM.UA Distributrion, це перші стрічки з великого пакета кінокартин, які будуть доступні на Netflix на території України. Розповідаємо, які фільми вже можна переглянути на платформі.

"Мої думки тихі"

Повнометражний дебют Антоніо Лукіча став сенсацією в українському комедійному кіно, здобувши Приз глядацьких симпатій у національному конкурсі 10-го ОМКФ та чотири премії "Золота Дзиґа". "Мої думки тихі" — яскрава українська комедія, сучасна, дотепна та в гарному сенсі зухвала. Події фільму відбуваються на Закарпатті: головний герой, звукорежисер Вадим, приїжджає додому з Києва, щоб записати на Закарпатті голоси рідкісних тварин — на замовлення канадської компанії з виробництва відеоігор. У подорож Закарпаттям він вирушає разом з мамою — і ось тут починається дотепне кіно, яке дуже талановито зняв Лукіч.

Реклама
"Захар Беркут"

Масштабна екранізація повісті Івана Франка про боротьбу карпатських громад з навалою монголів, над яким працювала команда найкращих. Режисер – Ахтем Сейтаблаєв, автор костюмів – Антоніна Бєлінська, відома також роботою над стрічкою "Сторожова застава", серед акторів – Роберт Патрік, а історичним консультантом фільму був онук Івана Франка, Роланд. Фільм вийшов ефектним і масштабним, за що навіть заслужив компліментарні порівняння з "Грою престолів".

"Поводир"

В основі сюжету – подорож американського хлопчика й сліпого кобзаря Радянською Україною. За словами авторів, своєю роботою вони намагалися "позбутися негативних шаблонів про українську культуру". Картина здобула дві нагороди Одеського кінофестивалю 2014 року ("Найкраща акторська робота", спеціальний диплом журі за операторську роботу), дістала номінацію на "Оскара" від України в категорії "Найкращий фільм іноземною мовою", брала участь в основному конкурсі Варшавського кінофестивалю.

"Сторожова Застава"

Фільм знятий за мотивами однойменної фентезі-книжки Володимира Рутківського, легендарного українського письменника й автора дитячих романів, лауреата премії "Книга року BBC". Події "Сторожової застави" відбуваються 1097 року в Київській Русі, куди з майбутнього загадково потрапляє звичайний київський п’ятикласник Вітя. У фільмі зіграли чудові українські актори: Наталія Сумська, Роман Луцький, Іван Денисенко й музикант Олег Михайлюта

"Віддана"

"Віддана" – екранізація одного з найважливіших романів незалежної України "Фелікс Австрія" Софії Андрухович. Спродюсувала фільм студія Film.UA, його режисером стала Христина Сиволап, а знімали кінострічку, події якої відбуваються в австрійському Станіславові (нині Івано-Франківськ), у Київській області, Чернівцях та Білій Церкві. Роман написаний як щоденник головної героїні Стефанії: вона сирота, спершу служниця в домі лікаря Анґера, а згодом – і його доньки Адель, разом з якою Стефанія зростала. Над фільмом працювала чудова команда: автор музики – Євген Філатов, художник костюмів – Леся Патока, а серед акторів – Ірма Вітовська, Олександр Кобзар, Катерина Кухар, Роман Луцький.

"Зірки за обміном"

"Зірки за обміном" — українська комедія 2021 року, яка розповідає про те, як зірки шоубізнесу Поля Молякова та Хома Михайловський, які не поступаються одне одному ні в чому, несподівано помінялися тілами. Щоб повернути власні життя назад, їм доведеться, нарешті, знайти спільну мову.

"Фокстер і Макс"

"Фокстер і Макс" — український фантастичний сімейний фільм про пригоди хлопчика та собаки-супергероя від режисера Анатолія Матешка. За сюжетом школяр Макс утікає з дому й ховається під мостом. Там він знаходить балончик з нанофарбами й малює ними собаку. Неочікувано малюнок хлопчика оживає й перетворюється в пса-наноробота із суперможливостями. На них починає полювати злочинець, який ладен на все, аби заволодіти цією могутньою технологією.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.