До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У вільному доступі з’явився фільм "Чому я живий" — про окупацію Маріуполя під час Другої світової війни

З нагоди дня українського кіно Одеська кіностудія презентувала у вільному доступі стрічку "Чому я живий" (2021). Пронизливу картину про долю Маріуполя під час Другої світової війни можна подивитися на YouTube за посиланням. Режисер стрічки — Віллен Новак, що зняв у 1980-х низку гучних стрічок на Одеській кіностудії — "Камертон", "Принцеса на бобах" та інші.

"Чому я живий"

Маріуполь, Друга світова війна. Українка Фрося та єврей Льончик мріють одружитися. Батько Фросі проти такого шлюбу. Народження дитини, яке припадає на перший день війни, змінює життя героїв назавжди. Окупація, розстріли, переслідування євреїв, доноси сусідів, свавілля і жорстокість – як це може пережити людина? Фільм знято на основі реальних подій. В його основі — п’єса українського сценариста Євгена Митька. Твір автобіографічний: сам Євген Митько народився в Маріуполі в 1930 роки та пережив окупацію.

Реклама
"Чому я живий"

Стрічку знімали у 2020 році на Одеській кіностудії. В ролях — відомий актор Віктор Жданов, добре відомий за фільмами "Захар Беркут", "Я працюю на цвинтарі", "Чорний ворон" та серіалом "Спіймати Кайдаша"; зірка стрічки "Дике поле" Олексій Горбунов; акторка та співачка, учасниця шоу "X-фактор" Анастасія Марків.

"Чому я живий"

Стрічка "Чому я живий" є учасником низки міжнародних кінофестивалів — зокрема, стала найкращим повнометражним фільмом на фестивалях Future of Film Awards у Північній Македонії та Europe Film Festival у Великій Британії.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.