До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Берліні відбудеться фестиваль українського кіно

26 жовтня в Берліні стартує Ukrainian Film Festival, який покаже найцікавіші ігрові та документальні стрічки, зроблені в Україні як до повномасштабного вторгнення, так і під час нього. На церемонії відкриття фестивалю, яка триватиме в партнерстві з київським Довженко-центром, буде показано низку українських німих фільмів 1920-х, які стануть основою унікального аудіовізуального перформансу.

"Клондайк"

До програми фестивалю цьогоріч ввійшли найгучніші українські прем’єри, що вже встигли заявити про себе на світових кінофестивалях. Це стрічка "Клондайк" Марини Ер Горбач, призер "Санденс" та Берлінале, що розповідає історію української родини, яка живе в селі Грабове на Донеччині, де влітку 2014 року російські військові збили малазійський Боїнг. Також у Берліні покажуть фільм Максима Наконечного "Бачення метелика" — про звільнення з полону аеророзвідниці Лілі (Маргарита Бурковська), що намагається повернутися до свого мирного життя в Україні. Прем’єра стрічки відбулася в травні в Каннах.

Реклама
"Бачення метелика"

Також у програмі — новий фільм Валентина Васяновича "Відблиск", що брав участь у Венеційському кінофестивалі, та "Памфір" — дебютний фільм режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука. Події розгортаються на заході України напередодні традиційного святкування Маланки.

Окрім цього, в Берліні покажуть документальні стрічки, більшість з яких присвячена темі російсько-української війни. Це фільм "День українського добровольця" Володимира Тихого, "Щоденник нареченої Христа" Марти Смеречинської, "Нескінченність за Флоріаном" Олексія Радинського.

"День українського добровольця"

Також у програмі фестивалю — добірка стрічок SPIRITS OF THE CITIES, присвячена темі урбаністики. Деякі з міст, що показані у фільмах цієї програми, були вщент зруйновані російськими військами після початку повномасштабного вторгнення росії.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.