До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Шкільна пора: 5 культових фільмів з 1990-х

Фільми про шкільні та університетські роки – особливий жанр, що не втрачає популярності. Про життя школярів з Беверлі-Гілз мільйони підлітків стежили в 1990-х, а сьогодні не менш популярні серіали "Статеве виховання" або "Еліта", які розповідають уже про сучасних учнів престижних закладів. Ми вибрали 5 фільмів, які сьогодні переглянути особливо символічно.

"Дурноголові"
Це все вона, 1998

"Це все вона" – романтична молодіжна комедія, що заклала основи цього жанру. У кадрі юний глядач бачить варіацію на тему сюжетів "Попелюшки" та "Пігмаліона", коли найпопулярніші в школі хлопець і дівчина зустрічаються, а потім щось іде не так, і "Містер популярність" закохується в тиху заучку, яка невдовзі перетвориться на прекрасного метелика.

Реклама
"Це все вона"
Дурноголові, 1995

У дев’яностих "Дурноголові" були таким культовим фільмом, що на його основі навіть зняли серіал-продовження. Стрічка розповідає історію дівчини, на ім’я Шер, яка живе в Беверлі-Гілз, обожнює шопінг та завжди готова допомогти іншим налагодити стосунки й знайти кохання.

"Дурноголові"
Жорстокі ігри, 1999

"Жорстокі ігри" – ще одна культова молодіжна історія з 1990-х, завдяки якій спалахнули зірки Різ Візерспун та Раяна Філіппа. Тут у кадрі глядач знайомиться з представниками золотої молоді Нью-Йорка, яка заради розваг готова на все, головне знайти потрібну жертву.

"Жорстокі ігри"
10 причин моєї ненависті, 1999

"10 причин моєї ненависті" – досить вільна екранізація знаменитої п’єси Вільяма Шекспіра "Приборкання норовливої", що дає змогу насолодитися не лише захопливим сюжетом, а й незрівнянною грою юного Гіта Леджера. Йому дісталася роль шкільного бешкетника Патріка, якому треба полонити сувору Катаріну Стретфорд. Завдання перед ним поставила її молодша сестра, яку батько не пускає на побачення, допоки старша Кет не знайде собі хлопця.

"10 причин моєї ненависті"
Вискочка, 1999

Різ Візерспун багато не буває – цього разу вона знялася у фільмі "Вискочка". У стрічці розгортається справжня драма через місце шкільного президента, за яке бореться героїня Візерспун. Важливо відзначити, що фільм зняв режисер Олександр Пейн, якого називають королем американського незалежного кіно. Завдяки його почуттю гумору та вмінню працювати з гострими соціальними темами "Вискочка" вийшла набагато глибшою, ніж може видатися на перший погляд.

"Вискочка"

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.