До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Острів любові": перший український еротичний серіал можна подивитись онлайн

"Острів любові" — український еротичний серіал, що вийшов на екрани ще в 1995 році, але свого часу залишився поза увагою глядача, адже йшов опівночі. Понад 25 років по тому серіал режисера Олега Бійми, що був знятий у Києві та Львові, можна побачити онлайн — на платформі Takflix. В основі 10-тисерійного серіалу — найцікавіші любовні твори класиків української літератури, від Ольги Кобилянської й Марка Вовчка до Володимира Винниченка та Гната Хоткевича.

Серіал досліджує різні прояви кохання в українській культурі й літературі: комічні, трагічні, іронічна та гротескні. Історії в серіалі відбуваються і в ХІХ столітті, і під час Першої світової війни, і в 1990-ті роки та охоплюють широку географію: від Карпат до Києва та Миколаєва. Так, наприклад, першу серію знято за творами "Острів любові" та "Осінь" яскравого представника українського символізму Олександра Олеся, а події відбуваються під час Першої світової війни.

Реклама

У головних ролях у першому українському еротичному серіалі знялись як зірки того часу, так і молоді актори. Серед них — легендарна українська акторка, зірка стрічок "За два зайцями" та "Украдене щастя", лавреатка "Київської пекторалі" Нонна Копержинська, Антон Мухарський, Римма Зюбіна, Тамара Яценко та інші. Співавтором сценарію "Острова любові" став відомий український письменник, драматург, кіносценарист Ярослав Стельмах.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.