До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Одрі Гепберн — головне модне натхнення у новому сезоні "Емілі в Парижі"?

Фанати продовжують розбирати новий сезон "Емілі в Парижі", який щойно вийшов на Netflix, зокрема з модної точки зору. Одне з очевидних спостережень — образ актриси Одрі Гепберн став ключовим джерелом натхнення для команди стилістів. Розглядаємо приклади.

Лілі Коллінз / Одрі Гепберн
Лілі Коллінз / Одрі Гепберн

Реклама

"Емілі завжди була розумницею та мислила нестандартно. Ще починаючи з першого сезону вона дивилася на Каміллу і Сільві, але не бажала бути схожою на них. Вона чудово знала, що носили французки, але не хотіла відмовлятися від особистого, сильного та сміливого стилю, — розповідає художниця костюмів Мерилін Фітуссі про зміни у гардеробі Емілі Купер. — А в цьому сезоні вона раптом сказала: "Добре, подивіться на мене, дівчата. Дивіться і вчіться". А сама Емілі "пішла вчитися" до найкращих — до голлівудської легенди Одрі Гепберн, надихаючись її образами у фільмах "Шарада" та "Моя чарівна леді".

Кадр із серіалу "Емілі в Парижі", сезон 4
Кадр із серіалу "Емілі в Парижі", сезон 4

В одній із серій Емілі Купер вирушає на чорно-білий бал на честь лончу аромату Heartbreak, і шанувальники миттєво впізнали у цьому образі Nina Ricci посилання на легендарне вбрання Одрі Гепберн. Доповнили комбінезон Купер крислатий чорний капелюх та мереживна маска.

Кадр з фільму "Моя чарівна леді"
Кадр з фільму "Моя чарівна леді"

Це не єдина згадка про Гепберн у четвертому сезоні. Фітуссі також дражнить глядача відтворенням образу з фільму "Шарада" 1963 року — це поєднання коричневої шуби, протисонцевих окулярів Pierre Marly і балаклави важко не впізнати. Стилістка розповідає, як відвідала музей окулярів бренду та ледь стримала емоції, тримаючи культову оправу в руках: "Я подарувала її Лілі, і ми зробили з нею фотосесію.У нас мурашки по шкірі побігли". Важливо, що для знімального процесу була відтворена та сама оригінальна оправа.

Кадр із фільму "Шарада" / Кадр із серіалу "Емілі в Парижі", сезон 4
Кадр із фільму "Шарада" / Кадр із серіалу "Емілі в Парижі", сезон 4

Але не тільки Одрі Гепберн стала музою цього сезону. Знавці історії моди та кіно впізнали ще кілька культових героїнь. У сцені в садах Живерні, коли Емілі Купер приміряє розкішну насичено-синю двійку, багато хто згадав про зірку Голлівуду Кетрін Гепберн, а також про зірку 1960-х — британську топмодель Твіггі. Крім того, Мерилін Фітуссі зауважує: "Сама Лілі Коллінз стала для мене натхненням цього сезону — вона еволюціонувала та подорослішала. Я думаю, що вона стає більш впевненою жінкою та продюсеркою, тому мені хотілося підкреслити її розквіт".

Кадр із серіалу "Емілі в Парижі", сезон 4
Кадр із серіалу "Емілі в Парижі", сезон 4

А зробити це художниця костюмів вирішила дійсно масштабно, про що свідчать цифри: 2500 пар взуття (зокрема 150 пар Louboutins), 350 дизайнерських сумочок і близько 3000 ювелірних виробів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.