До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому трейлер фільму "Русалонька" став трендом у TikTok

18 мільйонів переглядів за 5 днів — тизер римейку культового мультфільму Disney "Русалонька" побив усі можливі рекорди. У TikTok ширяться відео, в яких батьки знімають зворушливу реакцію своїх дітей на нову "Русалоньку". В чому причина такої популярності майбутнього фільму, розбираємося нижче.

У тизері нової "Русалоньки", який триває менш як хвилину, ми спершу вирушаємо в подорож океаном, а потім бачимо підводне життя Арієль (її грає актриса й співачка Голлі Бейлі), яка виконує свою версію культової пісні "Part of Your World".

Реклама

Тизер стрічки, головну роль у якому грає 22-річна американська r'n'b-зірка Голлі Бейлі, спричинив вибухову хвилю реакцій. Так, тизер "Русалоньки" посів перше місце в трендах Reddit і наразі займає перше місце серед популярних відео в розділі "Фільми" YouTube, а також очолив тренди Тік-Ток. У популярній соцмережі батьки запустили зворушливий флешмоб: вони викладають у стрічку відео реакції їхніх дітей на нову Русалоньку (і ця реакція приголомшлива). Деякі діти захоплено вигукують: "Вона як я!", а інші й зовсім починають щасливо плакати, побачивши Голлі Бейлі.

Тим часом батьки ініціювали в соцмережі важливу дискусію про неможливість дискримінації – це стосується не тільки реального життя, а й казкових та вигаданих персонажів. "Моя донька ніколи не стикалася з дискримінацією", – пише в соцмережі мама симпатичної білявої дівчинки. – На щастя, вона навіть не здогадується, що хтось може бути не представлений у кіно чи іншій культурі тільки через власний колір шкіри. Моя донька із захопленням дивитиметься нову "Русалоньку" – незалежно від того, якого кольору шкіра у виконавиці головної ролі. Адже маленькі діти ще не знають, що таке дискримінація – цього, на жаль, їх учать дорослі".

У новій версії "Русалоньки", над якою працює відомий режисер Роб Маршал, автор мюзиклів "Чикаго" й "Кабаре", Русалоньку грає 22-річна гіп-гоп-зірка Голлі Бейлі. Її шлях до кіно не був простим. Кар’єра дівчини почалася в Youtube: разом із сестрою вони заснували канал, де ділилися каверами на різні гіти. Голлі тоді було 11 років. Улюбленим заняттям сестер було записувати переспіви на пісні Бейонсе. 2015 року Бейонсе звернула увагу на те, як дівчата переспівали її трек "Pretty Hurts". Для співачки, відомої своєю активною феміністичною позицією, цей трек є особливим: він присвячений стереотипам, які існують у суспільстві навколо жінок. З цього каверу для сестер Chloe x Halle почалася нова сторінка життя: Бейонсе запросила їх знятися у фільмі Lemonade, а потім уклала контракт з дівчатами на записування аж шести альбомів – так Chloe x Halle стали першими артистами нового лейблу Бейонсе Parkwood Entertainment.

Серед фанатів Голлі Бейлі – не лише Бейонсе, а й Мішель Обама. Дівчата виступали в Білому домі, а також брали участь у кампанії колишньої першої леді Let Girls Learn разом із Жанель Моне і Міссі Елліот. Голлі знялася в кампейні Rodarte осінь-зима 2018/19, який сестри Малліві присвятили "жінкам, які нас надихають".

Дівчина дістала роль Русалоньки ще в 19 років, але через пандемію фільм спромоглися завершити тільки зараз. Варто зізнатися, що післяоголошення кастингу 19-річна Бейлі стикнулася з дискримінацією, адже багато дописувачів соцмереж були невдоволені вибором актриси на головну роль.

У нещодавньому інтерв’ю Variety Бейлі сказала, що в той час її сім’я, особливо дідусь і бабуся, згуртувалися навколо неї. "Було наснажливо й приємно почути їхні слова підбадьорення. Вони казали мені: „Ти не розумієш, як це важливо для нас, для нашої спільноти, для всіх маленьких темношкірих дівчаток, які побачать себе в тобі"", — розповідає Бейлі.

Що ж, родина Бейлі ніби щось знала – адже зараз, роздивляючись тизер у мережі, юні дівчатка щасливо вигукують: "Вона така ж, як я!". Варто додати, що, окрім Голлі Бейлі, у фільм з’явиться кілька яскравих акторів. Так, Девід Діггз із мюзиклу "Гамільтон" озвучить рака Себастьяна, Аквафіна з’явиться в ролі чайки Скаттла, Джейкоб Тремблей — у ролі Флаундера. Також у фільмі знімається Меліса Маккарті.

Хоча очікується, що "Русалонька" повторюватиме сюжет попереднього фільму, подробиці історії поки не розголошують. Музика, яку для версії 1989 року написали Говард Ешман і Алан Менкен, ймовірно, буде дещо іншою: Лін-Мануель Міранда долучився до нового фільму як продюсер і додасть кілька оригінальних пісень.

Зможемо побачити "Русалоньку" 26 травня.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.