До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 найкращих екранізацій Стівена Кінга

21 вересня 1947 року народився культовий письменник Стівен Кінг. В його день народження ми зібрали шість чудових екранізацій Кінга в кіно й на телебаченні.

"Втеча з Шоушенка"

Мабуть, найвідоміша в історії екранізація творів Стівена Кінга. В основі сюжету — повість "Рита Гейворт і порятунок із Шоушенка" 1982, що розповідає про колишнього працівника банку Енді Дюфрейна, якого помилково звинуватили у вбивстві дружини й запроторили до в’язниці. "Рита Хейворт і порятунок із Шоушенка" вважається одним з найкращих текстів Кінга, яскравим прикладом психологічного реалізму в літературі. Фільм "Втеча з Шоушенка" в 1995 році дістав сім номінацій на премію "Оскар" і жодної статуетки, але водночас займає легендарне місце номер один у рейтингу "250 найкращих фільмів в історії" IMDB (випередивши навіть "Хрещеного батька" 1972 року і "Список Шиндлера" 1993 року).

Реклама
"Кладовище домашніх тварин"

"Кладовище домашніх тварин" — готичний роман Кінга, опублікований у 1993 році. Роман, з героями якого — родиною Крідів — відбуваються страшні речі, письменник написав після смерті улюбленого кота. Він і сам вважав твір занадто моторошним, і спершу навіть не думав публікувати. Однойменний фільм у 1989 році зняла Мері Ламберт. Стрічка мала неабияку популярність і зібрала в прокаті 60 мільйонів доларів.

"Зелена миля"

Події "Зеленої милі" відбуваються в 30-ті роки XX століття в американській в’язниці. У центрі сюжету — дивовижний в’язень (Майкл Кларк Дункан), що має магічний дар зцілювати людей. Свого часу фільм з Томом Генксом у головній ролі здобув чотири номінації на "Оскара" і загалом понад 20 нагород. Режисер Френк Дарабонлд відразу побачив у цій ролі лише Генкса, і Кінг був цілковито згоден з ним. До речі, Том Генкс мав грати головну роль і у "Втечі з Шоушенка", але відмовився через роботу над фільмом "Форрест Гамп".

Дивитися на oll.tv

"Сяйво"

"Сяйво" — культовий фільм страхіть, який зняв Стенлі Кубрик за однойменним романом Кінга в 1980 році. Книга вийшла друком за три роки до цього й стала першим бестселером Кінга. За словами письменника, ідея роману з’явилася йому вві сні, у якому він бачив, як син біжить коридором якогось готелю і рятується від темних сил. "Сяйво" досі входить до ста найкращих фільмів XX століття, а також вважається однією з найсильніших робіт актора Джека Ніколсона.

"Під куполом"

Звичайне містечко в штаті Мен раптово опиняється під величезним куполом, відрізане від усього світу. На купол не впливають ані хімікати, ані радіохвилі, а в жителів закінчується їжа, вода й немає зв’язку. Ситуація в містечку розжарюється, а тим часом починається загадкова епідемія. Роман "Під куполом", що його Кінг написав у 2009 році, присвячений більш ніж актуальній в епоху CoViD-19 темі — як поводяться люди, які раптово опиняються в ізоляції від усього світу й замкнені в одному просторі.

Дивитися на oll.tv

"Протистояння"

У секретній лабораторії США стався витік небезпечної форми грипу, і пандемія знищила 99% всього людства. Вижили одиниці, один з них — Рендалл Флегг, якого називають посланником диявола. Він збирає навколо себе тих, хто вижив. Його антагоністка — Матушка Абагейл, жінка 108 років, яка тим часом називає себе посланицею Бога, і готова очолити війну проти диявола. Роман "Протистояння", що розповідає про пандемію грипу, яка знищила майже все людство, Кінг написав ще понад 40 років тому, але екранізувати твір вирішили тільки наприкінці 2020 року, на хвилі розмов про пандемію й апокаліпсис. Головні ролі в "Протистоянні" грають Вупі Голдберг і Александр Скарсгард.

Дивитися на oll.tv

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.