До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 найкращих фільмів з Коліном Фарреллом

31 травня минає 46 років Колінові Фарреллу. Він заробив собі репутацію поганого хлопця. З харизматичною зовнішністю, іскрами неприємностей в очах та ірландською чарівністю він опинився в ситуації, коли його або обожнюють, або ненавидять. Але хай там як ви ставитеся до цього дублінця, те, що він чудовий актор — факт, а багато які з його проєктів тягнуть на статус шедеврів кінематографа. У день народження містера Фаррелла згадуємо його шість найкращих робіт.

Колін Фаррелл у фільмі "Залягти на дно в Брюгге", 2008
"Країна тигрів", 2000

<b>Tigerland</b>

Реклама

З прагненням змусити замовкнути деяких критиків після того, як вони розгромили "Бетмен і Робін", режисер Джоел Шумахер вирішив зняти військову драму. Фаррелл був у цей період не дуже відомим, але все ж отримав головну роль у стрічці, у якій ідеться про відносини групи молодих новобранців, які готуються вирушити до В’єтнаму. У підсумку цікавий сюжет і взірцевий акторський склад принесли Шумахеру те, чого він прагнув: стрічка зібрала чудову касу й отримала позитивні відгуки.

"Телефонна будка", 2002
Колін Фаррелл у фільмі "Телефонна будка", 2002

"Телефонна будка" — ще одна спільна робота Фаррелла й режисера Шумахера. Ірландець грає огидного публіциста, який після випадкового дзвінка потрапляє до пастки в телефонній будці під прицілом снайпера. Фаррелл тягне всю стрічку на своїх плечах і проробляє бездоганну роботу в складній і абсурдній ролі, яка потребує, щоб він перемикав емоції глядачів від відрази до співчуття. Фільм отримав загалом позитивні відгуки критиків і став касовим хітом — заробив у всьому світі 97 мільйонів доларів з бюджетом у 13 мільйонів.

"Залягти на дно в Брюгге", 2008

<b>In bruges</b>

Кримінальна чорна комедія оскароносного сценариста й режисера Мартіна Макдонага, який вирішив переписати роль Рея під Фаррелла після його прослуховування. І не дарма — у цій стрічці Колін продемонстрував найкращий перформанс у своїй кар’єрі: зіграв кілера, якому довелося ховатися в бельгійському місті Брюгге після невдалого виконання "замовлення". Ця роль принесла Фарреллу "Золотого глобуса" за найкращу чоловічу роль. Макдонаг виграв премію BAFTA за найкращий оригінальний сценарій і був номінований у цій же категорії на премію "Оскар".

"Шлях додому", 2010

<b>the way back</b>

Ця епопея Пітера Віра ґрунтується на мемуарах "Довга прогулянка" колишнього польського військовополоненого Славоміра Равича, який стверджував, що втік з радянського ГУЛАГу й пройшов понад 6000 кілометрів до свободи під час Другої світової війни. Групу ув’язнених, які вирушили через пустелю, гори й ліси, щоб втекти від радянського режиму, грають Джим Стерджесс, Колін Фаррелл, Ед Гарріс і Сірша Ронан.

"Лобстер", 2015

<b>the lobster</b>

"Лобстер" — абсурдна чорна комедія, яку зняв грек Йоргос Лантімос. Фаррелл вийшов далеко за межі своєї зони комфорту з історією про світ, де самотнім людям надано всього 45 днів, щоб знайти партнера для життя, або їх перетворять на тварин. Персонаж Коліна в "Лобстері" абсолютно відрізняється від образу чарівного шахрая, з яким його часто асоціюють. Картину справедливо вважають одним з найкращих фільмів 2015 року.

"Вбивство священного оленя", 2017

<b>олень</b>

Ще один фільм авторства Йоргоса Лантімоса, у якому знявся Колін Фаррелл. Сюжет цього психологічного трилера, заснованого на старогрецькій трагедії "Іфігенія в Авліді" Евріпіда, розповідає про кардіохірурга Стівена Мерфі, який подружився з підлітком, пов’язаним з його минулим. "Вбивство священного оленя" вибрали для боротьби за "Золоту пальмову гілку" в основній програмі Каннського кінофестивалю 2017 року. Попри те, що фільм не отримав головної нагороди в Каннах, він все ж здобув приз за найкращий сценарій.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.