До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

4 найкращі історичні серіали, зроблені в Україні

Костюмні історичні драми знімає не тільки HBO. Так, в Україні за останні кілька років з'явилося декілька блискучих серіалів, які здатні скласти конкуренцію світовим гітам. Ми зібрали найкращі історичні драми, Made in Ukraine.

"Сага"

Історія сім'ї Козаків розпочинається перед Першою світовою війною. Упродовж століття Козаки, разом із країною, переживають усі біди та випробування, що випадають на долю України, проходять через війни, Голодомор, зміну політичних курсів… Вижити у цьому вирі допомагає міцний фундамент, на якому сім'я тримається всі ці роки: "що б не відбувалося довкола, ми – сім'я".

Реклама

"Сага" – один із найуспішніших украінських серіалів, який повністю виправдовує свою назву. Це розлога і масштабна 12-серійна драма, що охоплює чи не 100 років та навіть торкається подій Помаранчевоі революції і Євромайдану. Режисер Дмитро Лактіонов зібрав прекрасних акторів: це Ада Роговцева, Микола Боклан, Дар‘я Плахтій. Серіал знятий телеканалом "Україна" у 2020 році.

"Кава з кардамоном"

"Кава з кардамоном", знята на основі бестселера Наталії Гурницької "Мелодія кави у тональності кардамону" про кохання юної українки та одруженого поляка наприкінці XIX століття, цілком заслуговує на звання найстильнішого українського серіалу. Художниця костюмів зробила неймовірну роботу, відтворивши розкішний стиль заможних людей кінця 19-го століття.
Акторка Олена Лавренюк грає Анну, доньку священника, яка закохується у польського шляхтича Адама, що одружений та вдвічі старший за неї. У цій ролі вона цнотлива та ефектна водночас і, здається, народжена для того, щоб носити у кадрі корсети та пишні спідниці. Також у серіалі знялися польський актор Павло Делонг та Тарас Цимбалюк.

Серіал прекрасно знятий, у кадрі можна побачити знайомі українцям історичні місця: палац Потоцьких, Домініканський костел, готель "Жорж".

"Століття Якова"

Епічний 4-серійний проєкт каналу "1+1" знятий за однойменним історичним романом Володимира Лиса і через особистість головного героя, селянина Якова, що прожив 100 років, розповідає історію України. Серіал має дві сюжетні лінії – юність Якова, що проходить у селі на заході країни, яка на той час була частиною Польщі, та сьогодення. В ролі Якова – один із найяскравіших українських акторів Станіслав Луцький (він грає молодого Якова) та Станіслав Боклан (грає Якова у поважному віці). По-справжньому масштабний серіал, який занурює та не відпускає.

"Доброволець"

6-серійна драма Ахтема Сейтаблаєва ("Кіборги", "Мирний-21", "Номери") розповідає про добровольців АТО, які повертаються з фронту у Киів та намагаються жити мирним життям. Патріотична драма Сейтаблаєва, знята у 2020 році, доводить, що повернутися з війни – чи забути про неї – неможливо, і зараз, після початку повномасштабної війни, сприймається особливо символічно. В головних ролях – чудові Олег Шульга та Сергій Дерев'янко.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.