До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 стрічок, щоб закохатися в Тома Гарді

Том Гарді – одна з найзагадковіших зірок Голлівуду. Як неймовірно різнобічний актор він показав, що готовий неабияк ризикувати з вибором неоднозначних ролей. Хоча Гарді й відомий завдяки роботі в кількох гучних проєктах, його послужний список дуже еклектичний і сповнений незвичайних персонажів. 15 вересня акторові виповнюється 45 років. У його день народження vogue.ua згадує фільми актора, після перегляду яких у нього неможливо не закохатися.

"Стюарт: минуле життя", 2007
Кадр з фільму "Стюарт: минуле життя", 2007

Біографічна драма про письменника Олександра Мастерса (Бенедикт Камбербетч) і його товариша, злочинця Стюарта Шортера (Том Гарді), досліджує історію перетворення хлопчика на психічно неврівноважену, злочинну й жорстоку людину. Як підказує назва, історія починається з дорослого життя Шортера і розвивається у зворотному напрямку. Камбербетч чудово впорався з роллю, але вся увага зосереджена на Гарді, чий перформанс заслуговує набагато більше, ніж номінація на BAFTA, з огляду на те, що актор сам успішно поборов алкогольну й наркотичну залежності.

Реклама
"Шпигун, вийди геть!", 2011
Кадр з фільму "Шпигун, вийди геть!", 2011

У кінострічці, яка зібрала найкращих британських акторів (Тобі Джонс, Марк Стронг, Колін Ферт, Джон Герт, Гері Олдмен, Бенедикт Камбербетч), Гарді грає підозрюваного в зраді агента MI6, Ріккі Тарра. Хоча він з’являється на екрані рідше, ніж хотілося б, персонаж Гарді — вирішальний герой у кіноадаптації шпигунського роману Джона Ле Карре.

"Воїн", 2011
Кадр з фільму "Воїн", 2011

Один з найкращих фільмів Тома Гарді. Актор грає колишнього солдата, який повертається додому з війни й робить кар’єру бійця UFC. Але так стає братовим конкурентом, оскільки вони обидва беруть участь у національному змаганні. Хоч у "Воїні" багато жанрових кліше, критики зустріли кінострічку із захватом і вподобали її за чесність і переконливість.

"Лок", 2013
Кадр з фільму "Лок", 2013

Потрібен особливий тип актора, щоб утримати увагу глядача на фільмі, особливо якщо він єдиний актор у цій історії. Подія стрічки "Лок" триває всього одну ніч і майже повністю в межах позашляховика. Сюжет зосереджений на емоційній подорожі Айфена Лока, поки він прямує з Лондона до Бірмінгема на народження своєї дитини. Виснажене, хворобливе обличчя Гарді тримає фокус кожну секунду його напруженої 85-хвилинної роботи, передає глибину журби, жалю й сум’яття. Втім, словами складно належним чином схарактеризувати роботу Тома Гарді в цій стрічці. Це одна з тих картин, яку не зрозумієш, поки особисто не побачиш.

"Брудні гроші", 2014
Кадр з фільму "Брудні гроші", 2014

Американський кримінальний фільм ґрунтується на оповіданні Денніса Лігейна, який написав сценарій стрічки. У "Брудних грошах" Гарді грає тихого й непомітного бруклінського бармена, який збирає й зберігає гроші місцевих банд. Попри буденність сюжету, цей фільм, безсумнівно, вирізняється серед подібних завдяки прекрасно написаному сценарію та грі Тома Гарді й Джеймса Гандольфіні, роботу яких усі критики одноголосно оцінили на ура.

Источник: primeclass.io

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.