До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як пройшла виставка Art on the Battlefront у Відні

У квітні редакція українського Vogue ініціювала виставку сучасного українського мистецтва Art on the Battlefront, яка відбулася у віденській мистецькій інституції Künstlerhaus. Розповідаємо про результати нашого проєкту нижче.

Продемонструвати світові сучасне українське мистецтво в усьому його розмаїтті та самобутності — саме це було амбітною метою проєкту Art on the Battlefront. У виставці, що відбулася в історичному центрі Відня, в музеї Künstlerhaus, взяли участь 19 українських художників, які представили глядачеві свої рефлексії стосовно сьогодення. Проникливі, драматичні чи оптимістичні, ці роботи — живопис, графіка, відео- та диджитал-арт, скульптура й інсталяції — стали можливістю для іноземного глядача відкрити для себе нове українське мистецтво, адже, як зазначає кураторка проєкту Світлана Старостенко, нині, під час війни, завдяки культурній дипломатії маємо можливість бути почутими.

Реклама

Відкриття виставки Art on the Battlefront
Відкриття виставки Art on the Battlefront

Водночас ця виставка стала черговою демонстрацією сили духу українців, які продовжують творити попри жорстоку війну в своїй країні. На цьому на відкритті виставки наголосив Василь Химинець, Надзвичайний і Повноважний Посол України в республіці Австрія. "Що мене вразило найбільше — те, що ці твори виконані в період війни. Це значить, що ми сильна нація, адже маємо сили жити, творити і працювати під час війни".

Відкриття виставки Art on the Battlefront
Відкриття виставки Art on the Battlefront

Відкриття виставки Art on the Battlefront
Відкриття виставки Art on the Battlefront

Всі експонати на виставці були доступні не тільки для ознайомлення, але й могли бути придбаними поціновувачами сучасного мистецтва. Шість робіт з нашого проєкту вже стали частиною приватних колекцій у різних країнах світу. Завдяки цьому команда українського Vogue мала можливість підтримати громадську організацію "Жіночий Ветеранський Рух": кошти були спрямовані у фонд Veteranka, заснований нещодавно Жіночим ветеранським рухом. Veteranka опікуватиметься реабілітацією жінок-військових.

Перформанс Марії Куликовської "Люстрація/Омовіння 6"
Перформанс Марії Куликовської "Люстрація/Омовіння 6"

У галереї нижче можна побачити ті мистецькі роботи, які ще мають змогу стати частиною колекції шанувальників сучасного мистецтва. За подробицями щодо умов придбання звертайтеся за електронною адресою: artonthebattlefront@vogue.ua

<b>AOB_роботи</b>

Як пройшло відкриття нашої виставки у Відні, хто з гостей завітав у віденський Künstlerhaus та яке враження на них справили роботи сучасних українських художників, дивіться у відео:

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.