До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Києві під час обстрілів пошкоджено 120-річну будівлю

17 жовтня росія знов атакувала столицю України — цього разу на Київ випустили близько 28 іранських дронів-камікадзе. Більшу частину дронів-терористів збили сили ППО, але частина з них все ж таки атакувала середмістя столиці. Зокрема, внаслідок обстрілів було пошкоджено історичну будівлю в центрі міста. 120-річна споруда в Шевченківському районі є житловим будинком. Через обстріли четверо людей загинуло, 18 людей вдалося врятувати. Наразі на місці тривають роботи ДСНС.

Фото: КМДА

Громадська організація "Мапа реновації" повідомила про те, що пошкоджена будівля, хоча й не занесена до списку пам’яток архітектури, є частиною київської історичної забудови. Будинок зведено 120 років тому в стилі історизму з елементами неоренесансу. Частина будівлі після обстрілу обвалилася.

Реклама

Про архітектурну й історичну цінність пошкодженої будівлі у своєму дописі на фейсбуку зазначив дослідник Антон Короб, автор проєкту про київську архітектуру @kyiv_chronicle. Він зауважує, що будівля цікава поєднанням типового зразка київського цегляного стилю та дрібних неоготичних деталей. "Будинок був зведений на зламі XIX—XX століть", — розповідає Антон Короб. — Збудував його собі як прибутковий купець 1-ї гільдії — Іоселіан Іцкович (Йосип Ісакович) Лев. Він був власником фабрики гнутих меблів та металевих виробів на цій же вулиці".

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.