До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Мистецтво воєнного стану: нова виставка в галереї The Naked Room

1 червня в київській галереї The Naked Room розпочала роботу виставка "Мистецтво воєнного стану. Архів". Її учасники – українські художники, що з першого дня повномасштабного вторгнення віддзеркалювали події у творчості та публікували роботи в соціальних мережах. Кураторки проєкту – Ольга Балашова та Тетяни Лисун, засновниці громадської організації "Музей сучасного мистецтва".

Автор Давид Чичкан

Реклама

Для багатьох українських митців потреба реагувати миттєво стала життєво важливою — способом вираження надто сильних емоцій, актом персонального протистояння російській агресії. Художники публікують власні твори в соціальних мережах, де ті миттєво стають частиною колективного переживання. З початку повномасштабного вторгнення росії ГО МСМ започаткували проєкт "Мистецтво воєнного стану. Архів". Щодня Ольга Балашова, Галина Глеба та Тетяна Лисун як кураторки спостерігають за митцями, що реагують на війну мистецтвом. Кожна робота в архіві має дату публікації в соцмережах, яка зазвичай збігається з датою створення. Точкою відліку кураторського спостереження є четвер 24 лютого, коли вся країна прокинулася від перших бомбардувань. І воно триватиме до нашої Перемоги.

Автор Даніїл Немировський

Автор Ілля Ісупов

Учасники виставки Ахра Аджинджал, Анастасія Пустоварова, Даніїл Немировський, Вероніка Моль, Люся Іванова, Ілля Ісупов, Давид Чичкан, Олексій Сай. Вона триватиме до моменту, коли буде оголошено про фактичне і юридичне завершення воєнного стану. Це "жива" експозиція, вона доповнюватиметься і змінюватиметься в невпинній взаємодії зі спільним переживанням війни в реальному часі.

Автор Вероніка Моль

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.