До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Картину Марії Примаченко продадуть на благодійному аукціоні, щоб зібрати кошти для ЗСУ

Фонд Сергія Притули анонсував благодійний аукціон, на якому головним лотом стане картина відомої художниці Марії Примаченко "Квіти виросли коло четвертого блока" 1990 року. Роботу відомої художниці передав до волонтерського штабу Притули водій Ігор Паламарчук, а його дружина, генеральна директорка приватного музею "Духовні скарби України" Дар`я Добріян, поділилася — якби не війна, ніколи не продавала б цю роботу. Всі зібрані кошти волонтери перекажуть на потреби української армії. "Для мене ця картина є безцінною, тому що це Примаченко, це частина культурного спадку. Як України, зокрема, так і світової культури загалом. Це картина Примаченко, музей якої був розбомблений орками. І я особисто двома руками за, щоб творчість Примаченко пішла на те, щоб ми бомбили орків. Мистецтво теж за Україну. Мистецтво теж каже: "Слава ЗСУ", — каже Сергій Притула.

Картина Марія Примаченко "Квіти виросли коло четвертого блока"", 1990 рік

Про початок аукціону, який триватиме кілька днів, Притула оголосить у соцмережах. У проведенні допоможуть відомі українські галеристи. Нагадаємо, що наприкінці лютого стало відомо, що через обстріли на Київщині сталася пожежа в Іванківському історико-краєзнавчому музеї, який містив 25 робіт художниці Марії Примаченко. На щастя, місцеві мешканці встигли врятувати деякі полотна.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.