До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Чому варто відвідати фестиваль "Про Українське" в Українському Домі

З 22 до 25 серпня в Українському Домі відбудеться мистецький фестиваль "Про Українське" — подарунок киянам і гостям міста до Дня Незалежності. Чому його варто відвідати, розповідає співкуратор Олексій Ананов.

Реклама

Чому "Про Українське"?

Виставка "МАТЕРІЯ MATTERS"

Цьогоріч Україні — 33. Яким має бути відзначення головного державного свята? Змістовним, українським і дуже сучасним. Фестиваль "Про Українське" приготував для глядачів саме таку культурну подію.

До Дня Незалежності Український Дім вирішив презентувати офлайн свою програму "Про Українське". Протягом двох років ця програма розповідала на сторінках соцмереж і сайту інституції про історію і нинішнє життя українських кіно і театру, про тренди нашої музики і про видатних художників. Так постала ідея фестивалю.

Що у програмі?

Фестиваль — це передусім атмосфера, яка сприяє пізнанню і спілкуванню. Тому нижнє фоє Українського Дому перетворять на величезну виставку-калейдоскоп. У фестивальному просторі зберуть історичні кіноплакати від Довженко-центру, яскраві книги, іронічні роботи сучасних художників, макети до театральних вистав і обкладинки рідкісних вінілів.

Виставкову програму Український Дім доповнить змістовними лекціями від письменника й літературознавця Олександра Михеда та кінознавця Стаса Битюцького і приправить молодим кіно в підбірці короткометражок від Київського міжнародного фестивалю короткометражного кіно KISFF та культовою стрічкою Юрія Іллєнка "Вечір на Івана Купала" — справжній кіногіт, створений за мотивами повістей Миколи Гоголя й українських народних казок.

Кадр із фільму "Вечір на Івана Купала"

Додатково до цього — музика й театр. Поетичний нерв України у виставі DakhTrio "Тичина: феномен доби". Голос поколінь у програмі "Чуйні" етногурту "Вільце". Артистка Чуприненко — нова щирість по-українськи: ніжний голос, особисті історії, які резонують кожному, кому відома ностальгія за літом у рідному селі, особливо коли це село нині за лінією фронту.

Окрім того, книгарня Українського Дому "ФУНДАМЕНТ" запросила молодих українських майстрів — і зібрала маркет дизайнерських робіт "Крам 33". Фестивальні авторські напої пропонуватиме гастробар "КультМотив". А на відкритті 22 серпня атмосферу створюватиме диджей-сет від Віталія Бардецького — співавтора фільму про українську музику 1960–1970-х "Вусатий фанк".

Розклад фестивалю можна подивитися на сайті Українського Дому У дні фестивалю діятиме єдиний квиток на вхід у фестивальний простір і на виставку "МАТЕРІЯ MATTERS. Український арттекстиль". Квитки можна придбати на сайті kontramarka.ua або в касі Українського Дому.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.