До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Бенксі підтвердив, що створив в Україні сім муралів

Пристрасті щодо Бенксі в Україні не вщухають. Британський художник підтвердив авторство семи робіт у різних містах нашої країни — про це повідомило видання The Art Newspaper. Зокрема, Бенксі визнав, що побував у Києві, а також передмісті столиці — Ірпені й Бородянці, які на Київщині найбільше постраждали від російських бомбардувань та окупації.

Роботу Бенксі в Києві можна побачити на Майдані Незалежності — це зображення двох дітей, як катаються на гойдалці, та це не гойдалка, а протитанковий їжак. У Бородянці художник створив кілька робіт: окрім зображення дівчинки-гімнастки на зруйнованій будівлі, це малюнок чоловіка у формі дзюдоїста, схожого на російського президента володимира путіна, якого під час спарингу перемагає маленький хлопчик.

Реклама

Також Бенксі підтвердив авторство ще чотирьох робіт. Серед них: зображення жінки в халаті з протигазом на голові та вогнегасником у руці; графіті з бородатим чоловіком, що приймає ванну; та інший твір, у якому Бенксі покликається на своє відоме графіті із зображенням пеніса, цього разу перетвореного на ядерну боєголовку в кузові броньованої вантажівки.

Суперечки щодо робіт Бенксі, створених в Україні, не вщухають уже кілька днів. Зокрема, деякі мистецтвознавці порушують питання етичності створення робіт на зруйнованих будівлях. І поки частина суспільства обговорює художню цінність або доцільність цих графіті, нагадаємо, що сім муралів в Україні — перші публічні роботи художника за майже рік мовчання. Про ці графіті Бенксі в Бородянці вже написали найвпливовіші видання у світі, адже Бенксі передусім відомий як активіст і художник з потужною громадянською позицією, що власними роботами привертає увагу до важливих соціальних питань.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.