До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найцікавіших фільмів режисера Алекса Ґарленда

11 квітня в український прокат виходить апокаліптичний блокбастер "Повстання Штатів" з Кірстен Данст, Келлі Спені та Джессі Племонсом в головних ролях. Це нова робота автора стрічок "Ex Machina" та "Анігіляція" Алекса Ґарленда — одного з найцікавіших та самобутніх режисерів сучасності, чиї роботи вирізняються сміливістю, оригінальністю та часто досліджують світ сучасної науки. Напередодні прем'єри розповідаємо про найцікавіші фільми режисера.

Реклама

"Ex Machina"

Камерний Sci-Fi про жінку-андроїда став для Алекса Ґарленда не лише режисерським дебютом, а й справжнім проривом. В ньому йдеться про Калеба Сміта (Донал Глісон), програміста, який виграє тижневий візит до будинку генерального директора компанії (Оскар Айзек). Там він знайомиться з Авою (Алісія Вікандер) — роботом, який успішно пройшов тест Тюрінга. Але господарю маєтку цього недостатньо, тож він просить Калеба оцінити, чи здатна Ава мислити самостійно й незалежно. Фільм став лауреатом премії "Оскар" за "Найкращі візуальні ефекти", а також номінантом за "Найкращий сценарій".


"Анігіляція"

Екранізація однойменного фантастичного роману Джеффа Вандермеєра розповідає про експедицію в аномальну Зону Х. Ніхто не знає першопричину появи цієї смертельно небезпечної території, де на кожному кроці вас підстерігають дивні явища. Таємна урядова організація відправляє сюди чергову дослідницьку експедицію у складі чотирьох жінок, щоб розкрити таємниці цього місця. Головні ролі у стрічці зіграли Наталі Портман, Дженніфер Джейсон Лі, Джина Родрігес.

"Розроби" (серіал)

Науково-фантастичний серіал "Розроби" — абсолютно і повністю авторський продукт Алекса Ґарленд, в якому поєднались наука, візуальна естетика та екзистенціалізм. Дія відбувається у величезній IT-компанії, якою керує бородатий геній-дивак (Нік Офферман). Тут також є секретний відділ "Розроби", діяльність якого тримається у таємниці. Одного дня до відділу переводять Сергія (Карл Глусман), після чого він безслідно зникає, і за його пошуки береться дівчина Лілі Чан (Соноя Мідзуно). У серіалі порушуються філософські питання на кшталт свободи волі, детермінізму, теорії мультивсесвітів тощо, але відповіді на ці питання режисер пропонує глядачам знайти самостійно. І ключ до них частково лежить у назві серіалу, яка англійською звучить як Devs, в перекладі з латини — Бог.

"Чоловічий рід"

Похмурий фолк-горор "Чоловічий рід", певно, є найпровокативнішим фільмом режисера, який вийшов на екрани. За сюжетом, після загибелі чоловіка Гарпер (Джессі Баклі) вирішує провести відпустку на самоті в невеликому селі. На диво, всі чоловіки (Рорі Кіннір), яких зустрічає тут дівчина, — доглядач будинку, священник, проблемний підліток, констебль та один квітучий ексгібіціоніст — схожі один на одного. У стрічці автор розмірковує над конфронтацією жіночого і чоловічого, над зустріччю з підсвідомим та архетипами, нагадуючи водночас "Антихриста" Ларса фон Трієра та "Маму" Даррена Аронофскі з акцентом на токсичній маскулінності.

"Повстання Штатів"

Найновіша робота Алекса Ґарленда та найдорожчий фільм студії А24 "Повстання Штатів" знову дивує глядачів своїм жанром. Режисер зняв масштабний апокаліптичний блокбастер про альтернативне майбутнє США, які перебувають на межі розколу. Країна переживає ескалацію повстання на цьому тлі, а команда відважних військових кореспондентів вирушає у подорож від узбережжя до узбережжя, щоб зафіксувати дійсність і військові злочини та показати це світові. Головні ролі у фільми виконали Кірстен Данст, Нік Офферман, Вагнер Моура, Джессі Племонс і Кейлі Спейні. Для українського глядача тематика стрічки буде цікава, зважаючи на війну в Україні та її фіксацію в режимі реального часу.

Подивитися фільм "Повстання Штатів" в українських кінотеатрах можна буде вже 11 квітня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.