Що українські бренди показали на Тижні моди в Бухаресті

З 15 по 18 жовтня у Бухаресті проходив перший Mercedes-Benz Bucharest Fashion Week. Ця подія обʼєднала творців, баєрів та поціновувачів з різних куточків світу: окрім локальних брендів, свої колекції в самому центрі румунської столиці представили дизайнери з Італії, Молдови, Грузії та, звісно, України. Розповідаємо, що українські бренди показали цього сезону під час першого Тижня моди в Бухаресті.

Litkovska

Відкрили Тижень моди Litkovska, які у тронній залі королівського палацу представили колекцію під назвою ZHNYVA, що символізує здобутки марки за 15 років. Вперше бренд презентував її під час останнього Тижня моди у Парижі. Колекція відображає ідею пожинання плодів від посіяного: цикл творення, роздумів і оновлення, вшанування історії бренду та його постійної еволюції. Також на подіум вийшли моделі в образах, створених разом із англійським фотографом та креативним директором Ніком Найтом. Ексклюзивно для цієї співпраці Найт розробив зображення квітів, що були деконструйовані, вишиті та нанесені на різні тканини, створюючи оптичні ілюзії.

, Mercedes-Benz Bucharest Fashion Week (@mbbfw_official)

Gudu

Другим показом стала колекція Gudu. Дизайнер Лаша Мдінарадзе зробив ставку на стримані елегантні образи — жакети, затягнуті ременями на талії поверх прозорої сукні, спідницю з об’ємним верхом, короткий драпований топ та сукню-сорочку. Головним кольором колекції став чорний, який супроводжувався вкрапленнями бежевого, ніжно-блакитного, трендового коричневого та грайливим барвистим принтом, що знайшов своє місце на шкіряній мідіспідниці та обʼємній сумці.

, Mercedes-Benz Bucharest Fashion Week (@mbbfw_official)

ELENAREVA

Третім представником української модної індустрії став бренд ELENAREVA. На подіум моделі виходили у монохромних жіночних образах, притаманних стилістиці дизайнерки, — прозорих та сатинових сукнях, корсетах-бандо та костюмах, що складалися з топу та штанів на високій талії. Романтичні сукні були доповнені ніжними квітковими аплікаціями, а деякі образи також супроводжували яскраво-блакитні короткі рукавички.

Популярне на VOGUE