До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Зустрічайте: найголовніша стрижка весни 2024

Найголовніша стрижка весни 2024 піксі в дусі 1990-х. Її носять всі it girls

Миха'ла Герролд

Стрижка піксі повернулася з чубчиком навесні. Цього місяця моди стиль gamine обрали декілька модниць, а впродовж останніх місяців кількість пошуків цього образу в Google зросла на 350 відсотків. "Зараз спостерігається величезне відродження стрижок піксі та інших коротких зачісок із великою кількістю різноманітних текстур, — каже Юджин Сміт, старший стиліст John Frieda Salons у Нью-Йорку. — Це пов’язано з поверненням стилю 1990-х — стрижка піксі була ключовим елементом образу в ті часи".

Реклама
Вайнона Райдер

Геллі Беррі, Вайнона Райдер, Ніа Лонг, Лінда Євангеліста, Тоні Брекстон… 30 років стрижки піксі серед знаменитостей переживали бум. "Ці жінки започаткували моду на піксі", — каже Сміт. "Але зачіска дійсно стала відомою ще у 1920-х роках завдяки Джозефіні Бейкер. Багато часу люди говорять про стрижку піксі у зв’язку з Мією Ферроу в 1960-х, але Жозефіна — з її гладкими хвилями пальців і блиском — була першою".

Жозефін Бейкер

Образ Бейкер залишається бажаним і досі. На Тижні моди в Нью-Йорку акторка Міхала Герролд модернізувала чудову піксі в стилі Бейкер, а фешн-директорка Дара Аллен продемонструвала більш м'яку, ніжну варіацію стрижки, яка нагадувала образи Одрі Хепберн і Геллі Беррі 1990-х років.

"І Брекстон, і Беррі були іконами в ті часи — через них усі хотіли мати коротку стрижку, — каже Сміт. — У морі довгого волосся їхні стрижки привертали увагу й асоціювалися з певною сміливою жіночністю. Піксі — одна з найвиразніших стрижок, які ви можете мати, — її не приховати, вона відкриває ваше обличчя".

Тоні Брекстон

Дехто не сприймає ідею відрізати волосся. Втім, якісно зроблена стрижка робить зі звичайної людини суперзірку. Різні форми та текстури обличчя можуть зробити образ ефективним, просто потрібно адаптувати їх до кожної форми обличчя. "Можна збільшити довжину або вкоротити пасма спереду, але будь-хто може адаптувати стрижку до своєї зовнішності", — стверджує Сміт.

Варто підібрати правильний колір, каже відома колористка Нікола Кларк, що згадує Мішель Вільямс і Лінду Євангелісту як приклади жінок, які досягли ідеальних відтінків. "Така стрижка має більш приємний вигляд із глобальним, однорідним відтінком, а не з виділеними пасмами", — зауважує вона.

Якщо ви збираєтеся записатися на стрижку — а чому б і ні? — майте на увазі, що вона складніша в підтримці, ніж хотілося б думати. "Це помилкова думка, що за коротшим волоссям доглядати легше, — каже Сміт. — Тільки-но воно починає відростати, ви втрачаєте всю суть зачіски, тому вам потрібні регулярні візити в салон, щоб мати гарний доглянутий вигляд". "Підрівнювання" — ось рішення Сміта. Це не так трудомістко (або дорого), як повноцінна піксі, але зберігає дух і настрій стрижки.

Текст: Hannah Coates
За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.