До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Стрижка боб — натхнення для одного з найвідоміших тістечок світу

Знамените тістечко Монблан, яке подають у паризькому Angelina на вулиці Ріволі, 226, данина стрижці боб, яка була головним трендом зачісок і понад 100 років тому.

Angelina — одне з найвідоміших кафе у світі. Його історія бере початок з перших років ХХ століття, коли австрійський кондитер Антон Румпельмайер прибув на південь Франції, де відкрив кілька магазинів, здобув репутацію і статки. Той успіх підштовхнув його до завоювання французької столиці. У 1903 році вони із сином Рене заснували чайний салон з назви Angelina на вулиці Ріволі, 226 — на честь невістки Румпельмайера Анджеліни.

Реклама.

Йшов 1903 рік. Мистецьке та інтелектуальне життя Парижа переживало черговий бум. Письменники, художники, політики зустрічалися в кафе за довгими розмовами та дискусіями. Angelina швидко виборола своє місце на модній мапі французької столиці: сюди постійно навідувалися актори театру Comédie Française, розташованого неподалік, письменник Марсель Пруст, кутюр'є Габріель Шанель, яка любила заглядати сюди з сусідньої вулиці Камбон, де були її апартаменти та ательє високої моди.

Епоха модерну й ар-деко відбивалася не лише в інтер'єрах закладу, який цьогоріч святкує 120-річний ювілей, — молдинги, карнизи, скошені дзеркала, — а й у меню. Тоді Антон Румпельмаєр створив тістечко Монблан, яке стало невід'ємною частиною французької кондитерської справи. Його впізнавана округла форма натхнена не гірськими вершинами, а короткою жіночою зачіскою боб, яка була так популярна на початку ХХ століття.

Парижани, туристи та знаменитості досі стікаються сюди, щоб скуштувати знаменитий "Монблан".

Його виготовляють із сухого та хрусткого французького безе, увінчаного куполом крему Шантії, що вкритий "вермішеллю" з каштанового крему. "Монблан" існує як у вигляді тістечка (7,9 EUR), так і торта. Шеф "Angelina" Крістоф Апперт пропонує його в різних формах і смаках залежно від сезону.

Сьогодні стрижка "боб" популярна так само, як і 120 років тому. Тістечко "Монблан" теж, треба зазначити, не втрачає популярності.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.