До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Slob — головна стрижка лондонських модниць

Лондон — місто, де розташований Букінгемський палац, їздять чорні таксі, де є універмаг Selfridges, а відтепер — ще й новий салон стиліста із зачісок Джорджа Нортвуда, який відкрився минулого тижня на Баунді-стріт у Шордічі. Він відомий своєю роботою з зірками, від Алісії Вікандер і Клер Фой до Алекси Чанг (її боб, що так часто імітують, — справа його рук).

Нортвуд виріс на школі стрижок Відала Сессуна. На його думку, саме ці точні зрізи повертаються в моду знову, — в більш розслабленій манері. Стрижка slob має витоки саме звідси.

Реклама

Слово "slob" в перекладі з англійської означає "нехлюй". Проте назва стрижки Slob — абревіатура: поєднання слів "sleek" ("охайний") та, власне, "боб". Отже, slob має чітку форму, але не надто точні зрізи. Він менш "рваний", ніж інші боби, які увійшли в моду останнім часом.

"Увесь він — однієї довжини, не має видовжених або вкорочених пасм спереду, — пояснює Нортвуд. — Це просто дуже проста стрижка, яка не повинна мати такого вигляду, наче його особливим чином стригли або укладали будь-яким чином. Якби ця зачіска була модним показом, то це був би The Row чи щось таке". Однією з останніх його прихильниць є грецька принцеса Олімпія, чий світлий slob є завидним прикладом зачіски.

Як укладати Slob? Нортвуд рекомендує висушити його, причому прагнути гладкості — або за допомогою прасочки для випрямлення волосся, або стайлингового крему чи олійки. "Я щойно підстриг одну зі своїх клієнток і використав стайлер, щоб створити дуже легкі хвилі у її волоссі — щоб здавалося, ніби воно було заправлене за вухо, — каже він. — Ідея полягає в чистоті та простоті".

Спостерігаючи за переходом до більш коротких зачісок — у власному салоні та поза ним — Нортвуд каже, що, коли йдеться про нову стрижку, ми робимося більш впевненими та сміливішими, ніж будь-коли. Можливо, варто спробувати — адже весною як ніколи хочеться експериментів.

Текст: Hannah Coates
За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.