Секретний інгредієнт: їжа, що запобігає сивині

Насіння чорного кунжуту є чудовим джерелом поживних речовин, які відповідають за рівень меланіну. Воно допомагає якщо не зменшити сивину, то попередити її.

Зернята чорного кунжуту — особливий суперфуд для здорового волосся. Вони багаті антиоксидантами, вітаміном Е, а також мінералами: магнієм, залізом, кальцієм і цинком. Цей коктейль допомагає відкласти старіння і попередити сивину. Одне слово, насіння чорного кунжуту набагато корисніше за насіння білого.


Що таке насіння чорного кунжуту та як його використовувати

Чорний кунжут — це насіння нешліфованого сезаму. Воно має горіховий аромат і м’який, нейтральний смак — більш виразні, ніж біле. Сьогодні кунжут переважно вирощують у Китаї та Південно-Східній Азії. Його високо цінують і широко використовують у кулінарії країн Азії — передусім індійській та китайській кухнях, а також у деяких регіонах Африки. У Європі це насіння є частиною грецької та турецької кулінарної традиції, а в Центральній Європі набуває дедалі більшої популярності серед прихильників здорового й натурального харчування.

Різниця між білим і чорним кунжутом

Чорний кунжут містить більше антиоксидантів, ніж білий. Крім того, він багатший на мінерали — зокрема кальцій, калій, залізо, марганець і мідь. В білому сорті, своєю чергою, – менше жирів і більше вологи.

Реклама.

Чим корисний чорний кунжут


Чорні зернятка багаті на антиоксиданти, а завдяки вітаміну Е та Омега-3 незамінні для здоров’я й краси шкіри, адже борються із сухістю та запаленнями. Окрім мелатоніну, який є основним борцем з сивиною, за красу волосся також відповідають залізо, цинк та амінокислоти. Спеціалісти кажуть, що споживання однієї чайної ложки насіння чорного кунжуту на день протягом принаймні трьох місяців впливає на вироблення меланіну та протидіє сивині. Додаткові бонуси від споживання чорного кунжуту: здоров’я кишківника, високий імунітет, зниження шкідливого холестерину та нормалізація артеріального тиску. Проте кунжут має і протипоказання для людей з алергією.

Як правильно вживати насіння чорного кунжуту

Чайну ложку кунжуту можна додавати до грецького йогурту або ранкового білкового смузі, посипати ним салати чи овочі, приготовані на пару. Кунжут пасує до ризотто, супів і крем-супів, його можна змішувати з гуакамоле чи хумусом. Він чудово поєднується навіть із фруктовими салатами й десертами. У східних країнах кунжут здавна додають до солодощів і халви.

За матеріалами: Vogue.it

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.