До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Краса рятує: стартував новий сезон загальноосвітньої програми "Beauty for a Better Life"

L’Oréal Україна запустила 6-й сезон загальноосвітньої програми "Краса для всіх" (Beauty for a Better Life). Вона допомагає жінкам, які постраждали від насильства, а також опинилися в скрутному становищі через війну, здобути безоплатну освіту у сфері краси.

Реклама

Жінок, які знайшли себе в beauty-бізнесі, — тисячі, їхні імена відомі всім: візажистки Гуччі Вестман, Ліза Елдрідж, Худа Каттан, Пет Макграт, стилістки зачісок Оділь Жильбер, Жустін Марджан, Джен Аткін тощо. Отже, професія в сфері краси — це не просто шлях до реалізації творчих амбіцій, а й можливість будувати кар'єру, розвиватися, прекрасно заробляти.

Саме тому вже вшосте L’Oréal Україна запускає програму "Краса для всіх" (Beauty for a Better Life), що допомагає жінкам, які постраждали від насильства, а також опинилися в скрутному становищі через війну здобути безоплатну освіту у сфері краси.

Її реалізують за підтримки Фундації L’Oréal та спільно з UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні, який зосереджує свою роботу у сфері гендерної рівності, репродуктивного здоров’я та розбудови потенціалу молоді. І це практичне втілення притчі, авторство якої приписують Конфуцію: "Дай людині рибу — вона не буде голодна весь день. Дай людині вудочку — вона не буде голодна все життя".

Спеціальний курс покликаний навчити жінок, які перебувають у непростій життєвій ситуації, основ перукарської майстерності та допомогти їм побудувати свій шлях до нового життя. У 2023 році L’Oréal розпочала навчання одразу у двох містах України: Києві та Львові. У Києві програма реалізовується у приміщенні Київського коледжу легкої промисловості, що стало можливим за сприяння Київської міської державної адміністрації та фінансової підтримки уряду Великої Британії, у Львові — на базі Молодіжного навчального центру імені Св. Івана Боско.

Курс перукарської майстерності викладають майстри салонного бізнесу, експерти та експертки, які працюють із брендом Matrix. Крім того, передбачені сесії з психологом, щоб покращити психологічний стан учасниць.

Протягом чотирьох місяців та понад 220 годин, із травня по серпень 2023 року, учасниці проходитимуть навчання у групах. Після завершення отримають дипломи про здобуття професії перукарки. Курс надає можливість сформувати необхідні навички, щоб почати кар’єру у сфері краси.

Про програму

За 5 років реалізації загальноосвітньої програми в Україні 164 жінки безоплатно здобули освіту у сфері краси. У 2023 році до програми приєднаються ще понад 100 українок. У вересні 2023 року планується запустити 7-й сезон програми.

"Війна в Україні спричинила глибинні соціальні зміни, тому програма для нас набула зовсім іншої актуальності, — каже Катерина Ануріна, старша спеціалістка з комунікацій L’Oréal Україна. — Це один із інструментів, за допомогою яких жінки мають можливість отримати нову професію, працевлаштуватися, стати фінансово незалежними та змінити своє життя на краще".

"Ми в UNFPA системно займаємось підтримкою жінок, котрі постраждали від гендерно зумовленого насильства. Щоб розірвати коло насильства, жінці важливо мати економічну незалежність", — говорить Альона Зубченко, керівниця програми UNFPA з протидії та запобігання гендерно зумовленому насильству. Проблема загострилась під час війни: за даними Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, у 2022 році до поліції та соціальних служб надійшло понад 250 тисяч звернень щодо домашнього насильства.

Про компанію L’Oréal

L’Oréal понад 100 років присвячує себе красі. В унікальному портфоліо компанії — 35 всесвітньо відомих брендів, як-от Garnier, La Roche-Posay, Lancôme, Yves Saint Laurent, Giorgio Armani, Kérastase та інші.

Соціальна місія компанії L'Oréal, спрямована на вирішення важливих для суспільства питань, є частиною ДНК її корпоративної відповідальності. 12 жінок-науковиць отримали премію в межах програми "Для жінок у науці" з 2018 року. 164 жінки здобули професію перукарки завдяки загальноосвітній програмі "Краса для всіх" з 2017 року. 200 000 гелів для санітарної обробки було доставлено під час пандемії COVID-19 у 2020 році. З початку війни Росії проти України компанія забезпечила українців 600 000 засобів для гігієни та планує доставити ще 250 000 одиниць у 2023 році.

Про UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення

UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні, є провідною агенцією ООН, яка зосереджує свою роботу у сфері гендерної рівності, репродуктивного здоров’я та розбудови потенціалу молоді. Спільно з партнерами ми працюємо у 150 країнах та територіях світу, а з 1997 року — і в Україні.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.